שלח להדפסה  
שבועות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פונדו גבינה / רותי קינן

מתחילים בהכנת הפונדו על הכיריים, כשהאורחים כבר מוכנים ומזומנים לארוחה. הבישול לוקח לא יותר מעשר דקות.


חומרים (10 מנות)
1 שן שום שלמה
1 בקבוק יין לבן יבש
גבינה קשה מסוג "אמנטל" או "גרוייר" מגוררת גס
3 כפות קירש (או ברנדי)
כף עמילן תירס (קורנפלור)
קורט אגוז מוסקט
קורט פלפל לבן
אופן ההכנה
  1. משפשפים את דפנות סיר הפונדו בשן השום, יוצקים לתוכו את היין ומציבים על להבה בינונית. מחממים עד שכל פני היין מכוסים בבועות קטנות.
  2. מוסיפים ליין, תוך בחישה ובהדרגה כמויות של הגבינה. בוחשים עד שהגביעה נמסה היטב לפני שמוסיפים את הכמות הבאה.
  3. מנמיכים את הלהבה, בוחשים את העמילן עם הקירש ומוסיפים תוך בחישה לגבינה. מערבבים עד שמסמיך מעט, מתבלים ומעבירים למתקן החימום. בשלב זה יש לווסת את האש כך שהתערובת לא תבעבע אלא תישאר כל הזמן חמה, על סף הרתיחה.
  4. מגישים עם קוביות לחם, כמתואר לעיל.


חזרה