|
|
|
|
קבב בלקני
/ רותי קינן
|
חומרים (6 מנות)
|
500 גרם בשר בקר (חזה ו/או שפונדרה) |
400 גרם בשר כבש |
100 גרם שומן כבש |
2 פרוסות לחם לבן |
1 ביצה |
1-2 בצלים קצוצים דק |
2 כפות פטרוזיליה קצוצה |
1 כף אבקת מרק עוף |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- טוחנים את הבשר (בבית או אצל הקצב) ומניחים את הבשר הטחון בקערה. משרים את הלחם במים וסוחטים היטב. מוסיפים לקערת הבשר ומערבבים לתוכו בעזרת הידיים את יתר החומרים.
- בידיים לחות מעט, צרים קציצות מאורכות.
- צולים על גריל פתוח או מתחת לגריל של התנור עד שמשחים, כ-3 דקות מכל צד. אפשר גם לטגן במחבת חמה שנמשחה במעט שמן.
| חזרה | | |