שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קבב מזרחי (ערבי) / רותי קינן


חומרים (6 מנות)
1 ק"ג בשר (בקר, כבש או תערובת של שניהם)
1 כף כוסברה קצוצה
1 כף פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית כוסברה טחונה
1/2 כפית כמון
1/4 כפית קינמון
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. אפשר לטחון את הבשר, אך המהדרין קוצצים אותו בסכין חדה דק-דק. מניחים את הבשר הקצוץ בקערה ומערבבים לתוכו בידיים את כל יתר החומרים.
  2. בידיים לחות מעט, צרים קציצות מוארכות ומשפדים אותן על שיפודי מתכת רחבים.
  3. צולים על גריל פתוח או מתחת לגריל של התנור עד שמשחים, 3-4 דקות מכל צד. ק ר הסוד הוא הסודה לשתייה, שגורמת לתערובת להיות תפוחה ואוורירית יותר.

חזרה