|
|
|
|
קבב מזרחי (ערבי)
/ רותי קינן
|
חומרים (6 מנות)
|
1 ק"ג בשר (בקר, כבש או תערובת של שניהם) |
1 כף כוסברה קצוצה |
1 כף פטרוזיליה קצוצה |
2 שיני שום כתושות |
1/2 כפית כוסברה טחונה |
1/2 כפית כמון |
1/4 כפית קינמון |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- אפשר לטחון את הבשר, אך המהדרין קוצצים אותו בסכין חדה דק-דק. מניחים את הבשר הקצוץ בקערה ומערבבים לתוכו בידיים את כל יתר החומרים.
- בידיים לחות מעט, צרים קציצות מוארכות ומשפדים אותן על שיפודי מתכת רחבים.
- צולים על גריל פתוח או מתחת לגריל של התנור עד שמשחים, 3-4 דקות מכל צד. ק ר הסוד הוא הסודה לשתייה, שגורמת לתערובת להיות תפוחה ואוורירית יותר.
| חזרה | | |