שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קבב עוף מהמזרח הרחוק / רותי קינן

אם תרצו - גם זה קבב, בהשפעה יפנית עמוקה. אפשר לטגן בבית, לשפד ולחמם בפיקניק, על האש.


חומרים (4 מנות)
500 גרם בשר עוף טחון
2 כפות שמן
4 בצלים ירוקים קצוצים דק
1/4 כפית זנגביל (ג'ינג'ר) או 1 כפית ג'ינג'ר טרי, מרוסק
2 כפות רוטב סויה
1 כפית סוכר
1 ביצה
1 כף עמילן תירס (קורנפלור)
2 כפות שמן
אופן ההכנה
  1. מערבבים את הבשר הטחון עם השמן, הבצל, השום והזנגביל. טורפים את הסויה עם הסוכר, הביצה והקורנפלור. מערבבים יחד ומשהים כ-30 דקות.
  2. צרים מהתערובת קציצות קטנות מוארכות. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שהן מזהיבות. אם התערובת רכה מדי מעבירים אותה למחבת בכפית.
  3. משפדים את הקציצות על שיפודי עץ. קולים אותן על גריל או מחממים שוב על מחבת לפני ההגשה.

    גיוון: שיפודים בסגנון תאילנדי. אפשר ליצור מהתערובת כדורים קטנים (בגודל אגוז גדול) במקום קציצות מאורכות ולטבול אותם בתערובת של 3 כפות קוקוס טחון ו-2 כפות פירורי לחם. משפדים כנ"ל ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אופים כ-10 דקות.


חזרה