קבב עוף מהמזרח הרחוק
/ רותי קינן
אם תרצו - גם זה קבב, בהשפעה יפנית עמוקה. אפשר לטגן בבית, לשפד ולחמם בפיקניק, על האש.
|
חומרים (4 מנות)
|
500 גרם בשר עוף טחון |
2 כפות שמן |
4 בצלים ירוקים קצוצים דק |
1/4 כפית זנגביל (ג'ינג'ר) או 1 כפית ג'ינג'ר טרי, מרוסק |
2 כפות רוטב סויה |
1 כפית סוכר |
1 ביצה |
1 כף עמילן תירס (קורנפלור) |
2 כפות שמן |
אופן ההכנה |
- מערבבים את הבשר הטחון עם השמן, הבצל, השום והזנגביל. טורפים את הסויה עם הסוכר, הביצה והקורנפלור. מערבבים יחד ומשהים כ-30 דקות.
- צרים מהתערובת קציצות קטנות מוארכות. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שהן מזהיבות. אם התערובת רכה מדי מעבירים אותה למחבת בכפית.
- משפדים את הקציצות על שיפודי עץ. קולים אותן על גריל או מחממים שוב על מחבת לפני ההגשה.
גיוון: שיפודים בסגנון תאילנדי. אפשר ליצור מהתערובת כדורים קטנים (בגודל אגוז גדול) במקום קציצות מאורכות ולטבול אותם בתערובת של 3 כפות קוקוס טחון ו-2 כפות פירורי לחם. משפדים כנ"ל ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אופים כ-10 דקות.
|
חזרה |