|
|
|
|
חזה עוף באטריות
/ רותי קינן
|
חומרים (4 מנות)
|
1 חזה עוף שלם |
למשרה: |
מיץ מ-1 ליים (או לימון קטן) |
2 שיני שום כתושות |
3 כפות רוטב סויה כהה |
1 כף שמן |
1 כפית סוכר |
לאטריות: |
1 חבילה (300 גרם) אטריות ביצים (נודלס) בסגנון תאילנדי |
3 כפות שמן |
2 שיני שום כתושות |
3 כפות רוטב סויה כהה |
300 גרם ברוקולי תפרחות בלבד |
200 גרם שעועית ירוקה חתוכה |
100 גרם נבטי שעועית |
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות |
1 פלפל אדום חריף קצוץ דק |
1 כפית סוכר |
1 כוס מרק עוף או מים |
קורנפלור מהול ב-1/4 כוס מים |
אופן ההכנה |
- חותכים את חזה העוף לרצועות דקות. מערבבים את חומרי המשרה ויוצקים על חזה העוף. שורים לשעה. מכינים את כל הירקות לבישול.
- מבשלים את הנודלס לפי ההוראות שעל האריזה ומנקזים את המים. מחממים 2 כפות מהשמן בווק או במחבת גדולה ומוסיפים את השום. מטגנים דקה ומוסיפים את האטריות ו-1 כף מרוטב הסויה. מטגנים תוך הקפצה 3-4 דקות או עד שהאטריות חמות מאוד. מעבירים לקערה גדולה (או לקעריות אישיות), מכסים ומעבירים לתנור לשמירה על החום.
- מוסיפים לווק את השמן שנותר ומקפיצים בו את הברוקולי, השעועית, הפלפלים והנבטים. מוציאים מהווק ומכניסים לתוכו את רצועות הבשר. מקפיצים עד שהן נעשות אטומות.
- מחזירים לווק את הירקות, מוסיפים את רוטב הסויה שנותר, המרק, הסוכר והקורנפלור המהול. מבשלים יחד עד שהתערובת מבעבעת והרוטב מסמיך. יוצקים על האטריות ומגישים מיד.
| חזרה | | |