שלח להדפסה  
תבשילים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

דאפינה - חמין הצפון אפריקני / רותי קינן

חמין בנוסח יהודי מרוקו.


חומרים (7 מנות)
500 גרם גרגרי חומוס
3 בצלים
1.5 ק"ג תפוחי אדמה (רצוי קטנים)
1/3 כוס שמן
3 כפות דבש
1 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל שחור
1 ק"ג בשר לחמין (רצוי שריר)
500 גרם עצמות עגל
250 גרם חיטה שלמה
10 ביצים
אופן ההכנה
  1. שורים את גרגרי החומוס למשך הלילה. למחרת מסננים מהמים.
  2. קולפים את הבצלים וקוצצים אותם. קולפים את תפוחי-האדמה וחותכים לחתיכות גדולות (אם הם קטנים – משאירים בשלמותם).
  3. בסיר גדול, מטגנים את הבצלים בשמן עד שמשחימים. מוסיפים את הדבש והתבלינים ובוחשים על להבה גבוהה כ-2 דקות. מניחים בסיר בשכבות את תפוחי-האדמה, גרגרי החומוס, הבשר והעצמות. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על הכיריים כ-30 דקות.
  4. מחממים את התנור לחום נמוך (80-100 מעלות). שוטפים את גרגרי החיטה ומכניסים לשקית בד. מבשלים את הביצים כ-10 דקות במים רותחים. מוסיפים את שקית החיטה לסיר ומוודאים שהיא מכוסה היטב בנוזלים. מניחים למעלה את הביצים בקליפתן.
  5. מעבירים את הסיר לתנור לים כל הלילה. מגישים את החמין בטאג'ין ואת החיטה והביצים בקע רות נפרדות לצידו. הערה: במקום בשר ועצמות אפשר להשתמש בערכת בשר לחמין של "פלקון" המכילה כבונוס גם מעיים ממולאים (קישקע). לא כל-כך מרוקנית -אבל נהדרת.

    הכל בשקית:

    החמין הצפון אפריקני מלא תמיד בשקיקים: יש הטומנים בהם אורז, אחרים בשר טחון מתובל (כמו לקציצות). כך התכולה לא "הולכת לאיבוד" ומשמרת את אופייה עד להגשה.

חזרה