|
|
|
|
דאפינה - חמין הצפון אפריקני
/ רותי קינן
חמין בנוסח יהודי מרוקו.
|
חומרים (7 מנות)
|
500 גרם גרגרי חומוס |
3 בצלים |
1.5 ק"ג תפוחי אדמה (רצוי קטנים) |
1/3 כוס שמן |
3 כפות דבש |
1 כפית כורכום |
1/2 כפית כמון |
מלח ופלפל שחור |
1 ק"ג בשר לחמין (רצוי שריר) |
500 גרם עצמות עגל |
250 גרם חיטה שלמה |
10 ביצים |
אופן ההכנה |
- שורים את גרגרי החומוס למשך הלילה. למחרת מסננים מהמים.
- קולפים את הבצלים וקוצצים אותם. קולפים את תפוחי-האדמה וחותכים לחתיכות גדולות (אם הם קטנים – משאירים בשלמותם).
- בסיר גדול, מטגנים את הבצלים בשמן עד שמשחימים. מוסיפים את הדבש והתבלינים ובוחשים על להבה גבוהה כ-2 דקות. מניחים בסיר בשכבות את תפוחי-האדמה, גרגרי החומוס, הבשר והעצמות. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על הכיריים כ-30 דקות.
- מחממים את התנור לחום נמוך (80-100 מעלות). שוטפים את גרגרי החיטה ומכניסים לשקית בד. מבשלים את הביצים כ-10 דקות במים רותחים. מוסיפים את שקית החיטה לסיר ומוודאים שהיא מכוסה היטב בנוזלים. מניחים למעלה את הביצים בקליפתן.
- מעבירים את הסיר לתנור לים כל הלילה. מגישים את החמין בטאג'ין ואת החיטה והביצים בקע רות נפרדות לצידו. הערה: במקום בשר ועצמות אפשר להשתמש בערכת בשר לחמין של "פלקון" המכילה כבונוס גם מעיים ממולאים (קישקע). לא כל-כך מרוקנית -אבל נהדרת.
הכל בשקית:
החמין הצפון אפריקני מלא תמיד בשקיקים: יש הטומנים בהם אורז, אחרים בשר טחון מתובל (כמו לקציצות). כך התכולה לא "הולכת לאיבוד" ומשמרת את אופייה עד להגשה.
| חזרה | | |