שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק "ויקינגי" / דוד לוריא

"מרק ויקינגי" הוא רק ביטוי, מעיין שם חיבה למרק שנולד אצלי במטבח. הוא נקרא כך משום שלאורך כל ההכנה ובמיוחד כשאוכלים אותו מקבלים תחושה חזקה של משהו בסיסי וטוב, בריא, גדול ויפה. לי זה הזכיר את הנשים הגדולות והיפות של הויקינגים שבישלו בסירים מברזל כבד מעל האש הבוערת, הכל גדול, הכל בסיסי, הכל כל כך יפה. לעונג גדול יהיה לי שאנשים יטעמו ממנו ויחוו את אותה חוויה.


חומרים (6 מנות)
3 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות בינוניות
1 ראש שום שלם, מופרד לשיניים קלופות ופרוסות
500 גרם כתף בקר או כל חלק אחר שאוהבים, חתוך לקוביות גדולות
2 בטטות בינוניות, חתוכות לקוביות
1 דלורית קלופה וחתוכה לקוביות
פלח דלעת טרייה, חתוך לקוביות
צרור כוסברה קצוצה גס
שמן זית מאיכות טובה
מלח
פלפל אנגלי גרוס
מים
אופן ההכנה
  1. בסיר רחב, מחממים שמן זית בנדיבות, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כ-3-4 דקות, עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים הבשר ומטגנים טוב עד שהוא משחים קלות מכל הכיוונים.
  2. מוסיפים את הבטטות, הדלורית הדלעת וממשיכים לאדות מעט על להבה בינונית, והריח הנפלא כבר ממלא את המטבח.
  3. מוסיפים את הכוסברה, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים מים רותחים עד לכשלושה רבעים מגובה הסיר (המצרכים אמורים למלא בערך חצי מהסיר). מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מבשלים כשעה ונהנים ממרק אותנטי מדהים שיכבוש אתכם בסערה.

    הערות: אין צורך להוסיף שום תיבול נוסף כמו אבקת מרק או תבלינים יבשים כאלה ואחרים, הם רק יהרסו את הטעם הטבעי והנפלא שבשילוב המנצח הזה.



חזרה