שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קרם אנגלייז / רותי קינן

רוטב וניל סמיך בסיסי.


חומרים
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לקצפת
1 תרמיל וניל
3 חלמונים
1/3 כוס סוכר
1 כפית עמילן תירס (קורנפלור)
אופן ההכנה
  1. מרתיחים את השמנת עם תרמיל הווניל ומסירים מהלהבה. מניחים לתרמיל הווניל לשהות בשמנת כ-10 דקות. מוציאים וחוצים לאורך. בחוד של סכין מוציאים את הגרגרים השחורים ומחזירים לשמנת.
  2. מחזירים את השמנת לרתיחה ובינתיים טורפים את החלמונים עם הסוכר והעמילן עד שהתערובת אחידה. מסירים את השמנת מהלהבה ויוצקים בהדרגה, בזילוף איטי, לתערובת החלמונים, תוך בחישה רצופה.
  3. מחזירים את התערובת לסיר ומציבים אותו על להבה נמוכה ביותר או על סיר אחר עם מים רותחים. מבשלים תוך בחישה עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מייד מהלהבה ומצננים היטב.

    הערות:

    כשמגזימים בבישול או מבשלים בחום גבוה מדי, הרוטב עלול להתגבש. במקרה כזה, מסירים מייד מהלהבה ומעבירים דרך מסננת דקה.

    במקום מקל וניל, אפשר לקצר את התהליך ולהשתמש בכפית תמצית וניל (אמיתי, בבקשה, של "מק'קורמיק"). מדלגים על שלב ההשריה, מכינים את הרוטב ומערבבים לתוכו את התמצית אחרי שמסירים מהאש.

    הרוטב מתאים להכנת טרייפל, אך גם כליווי למגוון קינוחים ועוגות, בעיקר חמות (טארט תפוחים, עוגת שוקולד חמה).




חזרה