שלח להדפסה  
משקאות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קדירת יין חם / רותי קינן

Feuerzangen Bowle - בגרמניה מעמידים סיר נחושת מיוחד מעל מבער (כמו פונדו). להמתקה משתמשים בחרוט סוכר מיוחד, המונח מעל הסיר, שעליו יוצקים את הרום. מציתים את הרום והסוכר נמס ומטפטף לתוך המשקה. בגרסה שלהלן מחליפות קוביות הסוכר את החרוט ואין מציתים אותן.


חומרים (6 מנות)
2 תפוזים
1 לימון
10 מסמרי ציפורן
3 בקבוקי יין אדום
1 מקל קינמון גדול
1 כוס קוביות סוכר
1.5 כוסות רום רצוי כהה
אופן ההכנה
  1. מסירים את הקליפה מאחד התפוזים ומהלימון ברצועה אחת (בעזרת קולפן). סוחטים את התפוזים והלימון. נועצים את מסמרי הציפורן לאורך רצועת הקליפה.
  2. יוצקים את היין לסיר, מוסיפים את מקל הקינמון ורצועות הקליפה. מוסיפים את המיצים ומביאים עד לנקודת הרתיחה. מסירים מהאש ומציבים על מבער.
  3. יוצקים את הרום על קוביות הסוכר ומעבירים לסיר. בוחשים היטב עד שכל הסוכר נמס.
חזרה