שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שקמיות ממולאות / איילת בן-יוסף


חומרים (6 מנות)
1 חבילה קטנה קמח תופח מאליו
1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
1 חבילה מרגרינה
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
1 קופסה קטנה (125 גרם) חציל קלוי טבעי
שמן זית
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. שמים בקערה את כל החומרים מלבד הגבינה ומערבבים היטב - עד שמתקבל בצק אחיד. מכניסים לקרור לחצי שעה לפחות.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה המפוררת והחציל. מוסיפים כמה טיפות שמן זית וטועמים, אם צריך מוסיפים תבלינים.
  4. בידיים לחות צובטים עיגולי בצק, מגלגלים לכדורים ופוחסים לפיתות קטנות ועגולות. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית, מקפלים לחצי ומהדקים היטב. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מברישים בביצה טרופה עם כמה טיפות שמן זית ושולחים לתנור ל-20 דקות, או עד שהמאפים מזהיבים.


חזרה