שלח להדפסה  
משקאות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פונץ' יין ונענע / רותי קינן

חם אך מרענן, פחות מרוכז ולכן גם פחות משכר (וגם מהיר הכנה).


חומרים (6 מנות)
5 גבעולי נענע שלמים
מיץ ורצועת קליפה מ-1 לימון
1/2 כוס סוכר (או יותר, לפי הטעם)
1 מקל קינמון
6 מסמרי ציפורן
1 בקבוק יין אדום יבש
500 מ"ל מים רותחים
אופן ההכנה
  1. מניחים את הנענע, מיץ הלימון והקליפה בקערת מתכת או זכוכית מחוממת (אפשר להניח לכמה דקות בתנור חם או לשטוף במים רותחים). מוסיפים את הסוכר ובוחשים היטב.
  2. מוסיפים את היין, הקינמון והציפורן וממשיכים לבחוש עד שהסוכר נמס.
  3. מוסיפים את המים הרותחים, בוחשים ומגישים מיד.
חזרה