פונץ' יין ונענע
/ רותי קינן
חם אך מרענן, פחות מרוכז ולכן גם פחות משכר (וגם מהיר הכנה).
|
חומרים (6 מנות)
|
5 גבעולי נענע שלמים |
מיץ ורצועת קליפה מ-1 לימון |
1/2 כוס סוכר (או יותר, לפי הטעם) |
1 מקל קינמון |
6 מסמרי ציפורן |
1 בקבוק יין אדום יבש |
500 מ"ל מים רותחים |
אופן ההכנה |
- מניחים את הנענע, מיץ הלימון והקליפה בקערת מתכת או זכוכית מחוממת (אפשר להניח לכמה דקות בתנור חם או לשטוף במים רותחים). מוסיפים את הסוכר ובוחשים היטב.
- מוסיפים את היין, הקינמון והציפורן וממשיכים לבחוש עד שהסוכר נמס.
- מוסיפים את המים הרותחים, בוחשים ומגישים מיד.
|
חזרה |