קדירת בשרים
/ רותי קינן
גרסה נוספת, שמשדכת סוגי בשר אחרים עם תפוחי-אדמה, אורז, חצילים ועגבניות.
|
חומרים (6 מנות)
|
500 גרם בשר עגל לגולש |
500 גרם בשר טלה לגולש |
200 גרם נתח פסטרמה , בקר או הודו |
3 בצלים |
1 חציל בינוני |
3 פלפלים אדומים |
2 תפוחי אדמה גדולים |
4 עגבניות |
4 כפות שמן |
2 כפות פטרוזיליה קצוצה |
2 עלי דפנה |
מלח ופלפל |
1 כף פפריקה מתוקה |
3/4 כוס אורז |
אופן ההכנה |
- חותכים את הבשרים לקוביות גדולות ואת הפסטרמה לקוביות קטנות (1 ס"מ). קוצצים את הבצלים ואת שיני השום, חותכים את החציל (בלי לקלוף) ואת הפלפלים לקוביות. קולפים את תפוחי-האדמה ואת העגבניות וחותכים גם אותם לקוביות.
- מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים בו את הבצל כ-5 דקות. מוסיפים את השום, החציל והפלפלים וממשיכים לטגן תוך בחישה 5 דקות נוספות. מוסיפים את הבשרים ומטגנים בבחישה עד שמאבדים את צבעם האדום.
- מוסיפים את תפוחי-האדמה, העגבניות, הפטרוזיליה ועלי הדפנה. מכסים את תכולת הסיר ב-6 כוסות מים. מוסיפים מלח, פלפל ופפריקה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה, או עד שהבשר רך מאוד.
- טועמים את הרוטב ואם יש צורך מוסיפים עוד מלח. מוסיפים את האורז, מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר. מבשלים 20 דקות. רצוי לבדוק במהלך הבישול אם יש די נוזלים ואם חסר - להוסיף מעט מים רותחים לסיר.
|
חזרה |