שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קדירת בשרים / רותי קינן

גרסה נוספת, שמשדכת סוגי בשר אחרים עם תפוחי-אדמה, אורז, חצילים ועגבניות.


חומרים (6 מנות)
500 גרם בשר עגל לגולש
500 גרם בשר טלה לגולש
200 גרם נתח פסטרמה , בקר או הודו
3 בצלים
1 חציל בינוני
3 פלפלים אדומים
2 תפוחי אדמה גדולים
4 עגבניות
4 כפות שמן
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 עלי דפנה
מלח ופלפל
1 כף פפריקה מתוקה
3/4 כוס אורז
אופן ההכנה
  1. חותכים את הבשרים לקוביות גדולות ואת הפסטרמה לקוביות קטנות (1 ס"מ). קוצצים את הבצלים ואת שיני השום, חותכים את החציל (בלי לקלוף) ואת הפלפלים לקוביות. קולפים את תפוחי-האדמה ואת העגבניות וחותכים גם אותם לקוביות.
  2. מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים בו את הבצל כ-5 דקות. מוסיפים את השום, החציל והפלפלים וממשיכים לטגן תוך בחישה 5 דקות נוספות. מוסיפים את הבשרים ומטגנים בבחישה עד שמאבדים את צבעם האדום.
  3. מוסיפים את תפוחי-האדמה, העגבניות, הפטרוזיליה ועלי הדפנה. מכסים את תכולת הסיר ב-6 כוסות מים. מוסיפים מלח, פלפל ופפריקה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה, או עד שהבשר רך מאוד.
  4. טועמים את הרוטב ואם יש צורך מוסיפים עוד מלח. מוסיפים את האורז, מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר. מבשלים 20 דקות. רצוי לבדוק במהלך הבישול אם יש די נוזלים ואם חסר - להוסיף מעט מים רותחים לסיר.


חזרה