|
|
|
|
סופלי- כופתאות ריזוטו
/ רותי קינן
|
חומרים (8 מנות)
|
3 כוסות ריזוטו מוכן מצונן (ראה קישור מימין) |
2 ביצים קטנות |
מלח ופלפל |
100 גרם גבינת מוצרלה |
100 גרם פירורי לחם |
שמן לטיגון עמוק |
אופן ההכנה |
- מניחים את הריזוטו בקערה. טורפים את הביצים, מוסיפים לריזוטו ומערבבים היטב. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- חותכים את המוצרלה לקוביות של 1X1 ס"מ. מניחים את פירורי הלחם בקערה שטוחה.
- לוקחים כמות של כף בערך מהריזוטו, מניחים במרכז קוביית מוצרלה ועוטפים אותה בריזוטו.
- מגלגלים לכדור מהודק בפירורי הלחם. מוודאים שכל כדור מצופה היטב בפירורים. מניחים את הפירורים על נייר פרגמנט ומצננים כ-30 דקות.
- מחממים היטב שמן לטיגון עמוק. מטגנים את הכדורים עד שמזהיבים היטב מכל הצדדים. מספיגים על מגבות נייר ומגישים חם.
טיפים: אפשר להשתמש במוצר מהיר הכנה "ריזוטו פרונטו" של "ריזוטו גאלו" (להשיג במעדניות, במבחר טעמים). צריך להוסיף לו רק נוזלים ולבשל 12 דקות.
במקום ריזוטו, אפשר להשתמש גם בשאריות אורז רגיל. במקרה כזה, רצוי להוסיף לתערובת הכופתאות גם כף או שתיים של קמח ותבלינים, מלבד הביצים (ולא לצפות שהתוצאה תהיה זהה).
| חזרה | | |