|
|
|
|
ברוקולי מאודה
/ רותי קינן
|
חומרים (6 מנות)
|
2 כפות שקדים מולבנים פרוסים |
1 ק"ג ברוקולי טרי (או 800 גרם ברוקולי מוקפא) |
2 כפות שמן זית |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- מניחים את השקדים על מחבת יבשה וקולים עד שמזהיבים מעט. מעבירים לצינון על מגבת נייר.
- גוזרים מראשי הברוקולי את התפרחות בלבד (שומרים את הגבעולים המעובים להכנת מרק). מניחים אותן בשכבה אחת במחבת גדולה או בסיר שטוח.
- מוסיפים למחבת או לסיר מעט מאוד מים (3-2 כפות), מכסים היטב ומאדים על להבה בינונית כ-8 דקות. אם משתמשים בברוקולי מוקפא מאריכים מעט את משך האידוי.
- מזליפים את השמן על התפרחות, מתבלים במלח ובפלפל וזורים למעלה את השקדים הקלויים. מגישים מייד.
הערה: אפשר לאדות את הברוקולי במיקרוגל - מניחים בכלי שטוח המתאים לשימוש במיקרוגל, מזליפים מים, מכסים ומאדים 8 דקות בעוצמה מירבית. ממשיכים כנ"ל.
| חזרה | | |