שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אלפחורס / מיכל שרון

עוגיות עם ריבת חלב.


חומרים (6 מנות)
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
150 גרם אבקת סוכר
3 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות (200 גרם) עמילן תירס (קורנפלור)
1.25 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
150 גרם ריבת חלב
קוקוס טחון
אופן ההכנה
  1. טורפים את החמאה עם אבקת הסוכר לתערובת אוורירית. מוסיפים את החלמונים ותמצית הווניל וטורפים לתערובת חלקה.
  2. מערבבים 3/4 מכמות עמילן התירס עם הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים לתערובת החמאה ומעבדים לבצק אחיד. מכניסים למקרר לשעה.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים שתי תבניות שטוחות בנייר אפייה.
  4. מחלקים את הבצק לשניים. מקמחים משטח עבודה במעט מעמילן התירס שנותר ומרדדים עליו מחצית מהבצק לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עוגיות בכוס או במקד (בקוטר 7 ס"מ) ומניחים אותן על נייר האפייה. אופים 10 דקות.
  5. מסירים את העוגיות מעל נייר האפייה ומצננים על רשת. כשהעוגיות קרות, מורחים על צדן התחתון ריבת חלב ומצמידים שתי עוגיות יחד למעין "כריך".
  6. מניחים את הקוקוס בקערה שטוחה ומגלגלים את שולי הכריכים" כך שריבת החלב תצופה בפתיתים. זורים אבקת סוכר.



חזרה