|
|
|
|
אלפחורס
/ מיכל שרון
עוגיות עם ריבת חלב.
|
חומרים (6 מנות)
|
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר |
150 גרם אבקת סוכר |
3 חלמונים |
1 כפית תמצית וניל |
2 כוסות (200 גרם) עמילן תירס (קורנפלור) |
1.25 כוסות קמח רגיל |
1 שקית אבקת אפייה |
1/2 כפית סודה לשתייה |
150 גרם ריבת חלב |
קוקוס טחון |
אופן ההכנה |
- טורפים את החמאה עם אבקת הסוכר לתערובת אוורירית. מוסיפים את החלמונים ותמצית הווניל וטורפים לתערובת חלקה.
- מערבבים 3/4 מכמות עמילן התירס עם הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים לתערובת החמאה ומעבדים לבצק אחיד. מכניסים למקרר לשעה.
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים שתי תבניות שטוחות בנייר אפייה.
- מחלקים את הבצק לשניים. מקמחים משטח עבודה במעט מעמילן התירס שנותר ומרדדים עליו מחצית מהבצק לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עוגיות בכוס או במקד (בקוטר 7 ס"מ) ומניחים אותן על נייר האפייה. אופים 10 דקות.
- מסירים את העוגיות מעל נייר האפייה ומצננים על רשת. כשהעוגיות קרות, מורחים על צדן התחתון ריבת חלב ומצמידים שתי עוגיות יחד למעין "כריך".
- מניחים את הקוקוס בקערה שטוחה ומגלגלים את שולי הכריכים" כך שריבת החלב תצופה בפתיתים. זורים אבקת סוכר.
| חזרה | | |