|
|
|
|
מרק דובדבנים שלמים
/ רותי קינן
|
חומרים (6 מנות)
|
750 גרם דובדבנים טריים (או 2 צנצנות של כ-700 גרם דובדבנים משומרים מגולענים) |
2 כפות מיץ לימון |
1 מקל קינמון |
1 כוס סוכר |
2 חלמונים |
1 כפות קמח |
1/2 כוס שמנת לבישול |
אופן ההכנה |
- מגלענים את הדובדבנים ומבשלים אותם ב-5 כוסות מים, עם מיץ הלימון, הקינמון והסוכר 5-10 דקות, עד שהם מתרככים. אם משתמשים בפירות משומרים משלימים את כמות הנוזלים ל-5 כוסות, משתמשים רק ב-3/4 כוס סוכר ומביאים לרתיחה.
- בוללים את החלמונים והקמח בשמנת ומוסיפים למרק בהדרגה, תוך כדי בחישה. ממשיכים לבחוש עד שהמרק מסמיך מעט, 3-2 דקות.
- מסירים מהאש, מצננים ומקררים היטב לפני ההגשה. הערה: בגירסה זו מותר גם לא לגלען את הדובדבנים ולהזהיר מראש את הסועדים.
| חזרה | | |