שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק דובדבנים שלמים / רותי קינן


חומרים (6 מנות)
750 גרם דובדבנים טריים (או 2 צנצנות של כ-700 גרם דובדבנים משומרים מגולענים)
2 כפות מיץ לימון
1 מקל קינמון
1 כוס סוכר
2 חלמונים
1 כפות קמח
1/2 כוס שמנת לבישול
אופן ההכנה
  1. מגלענים את הדובדבנים ומבשלים אותם ב-5 כוסות מים, עם מיץ הלימון, הקינמון והסוכר 5-10 דקות, עד שהם מתרככים. אם משתמשים בפירות משומרים משלימים את כמות הנוזלים ל-5 כוסות, משתמשים רק ב-3/4 כוס סוכר ומביאים לרתיחה.
  2. בוללים את החלמונים והקמח בשמנת ומוסיפים למרק בהדרגה, תוך כדי בחישה. ממשיכים לבחוש עד שהמרק מסמיך מעט, 3-2 דקות.
  3. מסירים מהאש, מצננים ומקררים היטב לפני ההגשה. הערה: בגירסה זו מותר גם לא לגלען את הדובדבנים ולהזהיר מראש את הסועדים.


חזרה