שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פאי דובדבנים / רותי קינן


חומרים (6 מנות)
2 כוסות קמח
קורט מלח
100 גרם חמאה
100 גרם מרגרינה
3 כפות מים קרים
למלית:
1 ק"ג דובדבנים מגולענים
3 כפות עמילן תירס (קורנפלור)
2/3 כוס סוכר
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון
מעט קינמון
לציפוי:
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
  1. להכנת הבצק, מניחים את הקמח והמלח בקערה ומערבבים. מוסיפים את החמאה והמרגרינה ומעבדים לתערובת דמויית פירורים גסים. מטפטפים את המים על פני הפירורים ואוספים מיד לכדור בצק אחיד. מצננים במקרר כ-30 דקות.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). משמנים תבנית פאי עמוקה בקוטר 25 ס"מ.
  3. מניחים את הדובדבנים בקערה, מוסיפים את עמילן התירס, הסוכר, המיץ וקליפת הלימון והקינמון, ומערבבים היטב.
  4. מחלקים את הבצק לשני חלקים לא שווים. מרדדים את החלק הגדול לעלה עגול בקוטר 25 ס"מ ומרפדים בו את בסיסה ודופנותיה של התבנית. דוקרים את הבצק במספר מקומות. יוצקים לתוך קלתית הבצק את תערובת הדובדבנים.
  5. מרדדים את הבצק שנותר לעלה עגול בקוטר התבנית ומכסים בו את המלית. מהדקים היטב את קצות הבצק לבצק המרפד את הפאי. צרים חור במרכז הבצק העליון כדי לאפשר יציאת אדים. אפשר גם ליצור דיגום של חתכים בסכין על פני הפאי.
  6. מורחים את פני הפאי בביצה טרופה ואופים 50 דקות או עד שהבצק מזהיב. מצננים מעט ומגישים חמים, אפשר עם קצפת או גלידת וניל.


חזרה