|
|
|
|
אטריות ביצים עם רוקט ועגבניות שרי מיובשות
/ רותי קינן
|
חומרים (6 מנות)
|
1 חבילה (40 גרם) עגבניות שרי מיובשות |
מלח |
500 גרם (2 חבילות) אטריות ביצים רחבות |
1 צרור עלי רוקט שטופים |
1/3 כוס שמן זית |
2 שיני שום כתושות |
מעט פפריקה |
קורט פלפל שחור |
להגשה: |
גבינת פרמזן מגוררת |
אופן ההכנה |
- יוצקים על העגבניות המיובשות מים רותחים ושורים אותן ל-10 דקות. מנקזים היטב את המים
- בסיר גדול מרתיחים כ-5 ליטרים מים עם 1 כף מלח. מוסיפים את האטריות ואת עלי הרוקט ומבשלים לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים מהמים ושומרים את האטריות והרוקט במסננת מעל הסיר החם.
- מחממים את השמן במחבת רחבה ועמוקה. מוסיפים את השום הכתוש תוך בחישה, אבל לא נותנים לו להיחרך. מוסיפים מיד את העגבניות וממשיכים לטגן תוך בחישה עוד 3-2 דקות. מוסיפים מלח, פלפל ופפריקה מתוקה ובוחשים היטב.
- מוסיפים לסיר את הפסטה והרוקט, ומקפיצים אותם בעזרת מלקחיים או 2 כפות בתוך הרוטב, עד שהפסטה חמה מאד. מגישים מיד, בתוספת כמות נדיבה של פרמזן על כל מנה.
הערה: עלי הרוקט נוטים להיצמד זה לזה וכדאי להפריד ביניהם בבחישה במהלך הבישול.
| חזרה | | |