|
|
|
|
ספגטי ברוטב פרנו חמאה ורצועות זוקיני
/ פז רוטנברג
|
חומרים (2 מנות)
|
חופן ספגטי (פסטה יבשה) |
4 ליטר עם כף מלח מים רותחים |
2 זוקיני גדולים |
חצי צרור טימין |
3/4 שוט פרנו (פסטיס משקה אניס) |
1/2 שוט יין לבן יבש |
300 גרם חמאה |
מעט אגוז מוסקט |
מעט מלח ופלפל |
חופן אגוזים קלויים מרוסקים |
כף עירית קצוצה |
2 כפות גבינת פרמזן |
2 כפיות שום כתוש |
אופן ההכנה |
- פורסים במנדולינה (או ע"י סכין) את הזוקיני לז'וליינים דקים (ללא הליבה).
- מקפיצים את רצועות הזוקיני במעט שמן זית ומוסיפים כפית שום כתוש, מעט מלח ופלפל ומוציאים לצינון.
- מבשלים את הפסטה במים עד לרמת רכות רצויה.
- מחממים מחבת על אש נמוכה.
- מוזגים את הפרנו והיין למחבת עד שמבעבע קלות.
- מוסיפים את החמאה לאט לאט ומעבים את הרוטב עם מטרפה.
- מעט לפני שכל החמאה היין והפרנו התחברו לרוטב סמיך ואחיד מבשלים על אש נקודות ומוסיפים את הטימין, המוסקט, ואת הזוקיני המוקפצים.
- מגישים את הספגטי כשעליו רצועות הזוקיני, יוצקים מעט רוטב מעל הפסטה מפזרים מעל את האגוזים המרוסקים, הפרמזן והעירית הקצוצה.
| חזרה | | |