שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ספגטי ברוטב פרנו חמאה ורצועות זוקיני / פז רוטנברג


חומרים (2 מנות)
חופן ספגטי (פסטה יבשה)
4 ליטר עם כף מלח מים רותחים
2 זוקיני גדולים
חצי צרור טימין
3/4 שוט פרנו (פסטיס משקה אניס)
1/2 שוט יין לבן יבש
300 גרם חמאה
מעט אגוז מוסקט
מעט מלח ופלפל
חופן אגוזים קלויים מרוסקים
כף עירית קצוצה
2 כפות גבינת פרמזן
2 כפיות שום כתוש
אופן ההכנה
  1. פורסים במנדולינה (או ע"י סכין) את הזוקיני לז'וליינים דקים (ללא הליבה).
  2. מקפיצים את רצועות הזוקיני במעט שמן זית ומוסיפים כפית שום כתוש, מעט מלח ופלפל ומוציאים לצינון.
  3. מבשלים את הפסטה במים עד לרמת רכות רצויה.
  4. מחממים מחבת על אש נמוכה.
  5. מוזגים את הפרנו והיין למחבת עד שמבעבע קלות.
  6. מוסיפים את החמאה לאט לאט ומעבים את הרוטב עם מטרפה.
  7. מעט לפני שכל החמאה היין והפרנו התחברו לרוטב סמיך ואחיד מבשלים על אש נקודות ומוסיפים את הטימין, המוסקט, ואת הזוקיני המוקפצים.
  8. מגישים את הספגטי כשעליו רצועות הזוקיני, יוצקים מעט רוטב מעל הפסטה מפזרים מעל את האגוזים המרוסקים, הפרמזן והעירית הקצוצה.

חזרה