שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

החצילים של דונה היי / פיליס גלזר


חומרים (4 מנות)
2 חצילים חתוכים לקוביות קטנות
מלח
3 כפות שמן זית
3 שיני שום פרוסות
2 כפיות כוסברה טחונה
1 כפית זרעי הל
1 כפית קינמון
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
1/2 כוס יוגורט
2 כפות נענע קצוצה
2 כפיות דבש
2 כפיות כמון טחון
אופן ההכנה
שמים את החציל במסננת ומפזרים מלמעלה מלח. שמים בצד 20 דקות. שוטפים ומייבשים במגבת נייר. מחממים שמן על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים שום, כוסברה, הל וקינמון ומבשלים דקה. מוסיפים את קוביות החציל ומטגנים כ-3 דקות בבחישה מתמדת, או עד שמזהיב. מוסיפים פולי חימצה, מבשלים 3 דקות או עד שמחוממים היטב. בוחשים פנימה פטרוזיליה ומורידים מן האש. מערבבים את כל החומרים לרוטב, מעבירים לצלחת הגשה, מטפטפים למעלה את הרוטב ומגישים.


חזרה