שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט חצילים וקיווי של לישנסקי / פיליס גלזר


חומרים (4 מנות)
2 כוסות רסק חצילים קלויים (מ-2 חצילים)
2-4 שיני שום כתושות במעט מלח
1 כוס קיווי מרוסק גס
1 כף מיץ לימון
מלח ופלפל
תותים לקישוט
2-4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מכינים "קולר" מנייר אלומיניום לכיריים, על מנת לחסוך בעבודת הניקוי. שוטפים את החצילים ומניחים רשת מעל הלהבה. קולים מכל הצדדים ומסירים מן האש. חוצים ומוציאים את התוכן, ומרסקים. מוסיפים לרסק את השום ומיץ הלימון. בוחשים פנימה קיווי, מערבבים ומתבלים לפי הטעם. עורמים את הסלט בצלחות אישיות ויוצקים למעלה שמן זית. מקשטים בחצאי תותים ומגישים. אפשר להוסיף גם קורט סוכר או זיתים ירוקים מגולענים קצוצים דק.


חזרה