שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק אפונה וכוסברה כפולה / פיליס גלזר

מה פירוש "כוסברה כפולה"? כוסברה גם כגרגרי תבלין וגם כעשב תיבול. לשתי הצורות יש טעמים דומים, אך הן מתאימות לצרכים שונים של הגוף. הכוסברה היבשה מסייעת לעיכול ומכילה כמות הגונה של מגנזיום. הכוסברה הטרייה מוסיפה ויטמינים טריים, ונוסף על כך גם טעם משגע.


חומרים (6 מנות)
1.5 כוסות אפונה יבשה
8 כוסות מים
עלה דפנה
2 כפות שמן זית כתית מעולה
2 גזרים בינוניים, מנוקים וחתוכים לרוחב לארבע
1 בצל גדול, חתוך לרבעים
1 כפית כמון
1 כפית כוסברה טחונה
1 כפית כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
  1. שמים את האפונה בקערה ויוצקים עליה מים. בוחשים ושופכים את המים. חוזרים על הפעולה שוב ושוב, עד שהמים צלולים. מסננים את האפונה ומניחים בסיר גדול עם 8 כוסות מים ועלה דפנה. מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה חלקית, על חום נמוך, עד שהאפונה רכה (התהליך אורך כחצי שעה).
  2. בינתיים קוצצים דק את הבצל והגזר במעבד מזון. מחממים את השמן במחבת בינונית-גדולה ומטגנים את הירקות ביחד, עד שהם רכים. מוסיפים לאפונה כמון, כוסברה יבשה וכורכום. מתבלים במלח ובפלפל, וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ-15 דקות. בוחשים בכף עץ כדי ליצור מחית מהאפונה. טועמים, מתקנים תיבול, מחלקים בין הקערות, ומקשטים בכוסברה טרייה. אם המרק סמיך מדי, אפשר להוסיף מים רותחים ולבשל עוד כמה דקות למיזוג הטעמים.

חזרה