שלח להדפסה  
ממולאים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ירקות ואגסים ממולאים בנוסח גרוזיני / פיליס גלזר


חומרים (6 מנות)
4 תפוחי אדמה
1 חציל בינוני
3 עגבניות
3-4 קישואים (רצוי עגולים)
1 בצל גדול
2-4 אגסים
פלפלים צבעוניים שלמים או חצויים (לא חובה)
למילוי:
700 גרם בשר בקר
300 גרם בשר כבש
1 בצל גדול קצוץ
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1/2 כוס נענע קצוצה
1.25 כוסות אורז מבושל( אפשר מלא)
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
לרוטב:
1 בצל גדול מאוד
3 כפות שמן
1/4 כוס רסק עגבניות
1 קופסה עגבניות מקולפות וכתושות
2 עלי דפנה
1 כף פפריקה מתוקה
מים מלח, פלפל
לקישוט:
150 גרם תאנים מיובשות
150 גרם תמרים
100 גרם צימוקים
100 גרם משמשים
גמבה חתוכה לקוביות
עלים מ-5 גבעולי נענע
אופן ההכנה
  1. לירקות: מרוקנים מלמעלה או חותכים לשניים ומרוקנים.
  2. למילוי: מערבבים את כל החומרים ביחד וממלאים את הירקות והאגסים. מסדרים בסיר גדול ורחב (או שני סירים).
  3. לרוטב: מכינים את הרוטב על ידי טיגון הבצל בשמן חם. מוסיפים את הרסק, עגבניות מקולפות, עלה דפנה, פפריקה, מלח ופלפל.
  4. מוסיפים כ-1 כוס מים ומבשלים כ-15 דקות. יוצקים מעל וסביב הירקות ומבשלים בסיר מכוסה 30 דקות. חותכים את הפירות היבשים לרצועות, מוסיפים לתבשיל ביחד עם הצימוקים, מכסים בגמבה קצוצה ונענע, ומבשלים בסיר מכוסה 10 דקות נוספות.


חזרה