|
|
|
|
ירקות ואגסים ממולאים בנוסח גרוזיני
/ פיליס גלזר
|
חומרים (6 מנות)
|
4 תפוחי אדמה |
1 חציל בינוני |
3 עגבניות |
3-4 קישואים (רצוי עגולים) |
1 בצל גדול |
2-4 אגסים |
פלפלים צבעוניים שלמים או חצויים (לא חובה) |
למילוי: |
700 גרם בשר בקר |
300 גרם בשר כבש |
1 בצל גדול קצוץ |
1/2 כוס כוסברה קצוצה |
1/2 כוס נענע קצוצה |
1.25 כוסות אורז מבושל( אפשר מלא) |
פלפל שחור ומלח לפי הטעם |
לרוטב: |
1 בצל גדול מאוד |
3 כפות שמן |
1/4 כוס רסק עגבניות |
1 קופסה עגבניות מקולפות וכתושות |
2 עלי דפנה |
1 כף פפריקה מתוקה |
מים מלח, פלפל |
לקישוט: |
150 גרם תאנים מיובשות |
150 גרם תמרים |
100 גרם צימוקים |
100 גרם משמשים |
גמבה חתוכה לקוביות |
עלים מ-5 גבעולי נענע |
אופן ההכנה |
- לירקות: מרוקנים מלמעלה או חותכים לשניים ומרוקנים.
- למילוי: מערבבים את כל החומרים ביחד וממלאים את הירקות והאגסים. מסדרים בסיר גדול ורחב (או שני סירים).
- לרוטב: מכינים את הרוטב על ידי טיגון הבצל בשמן חם. מוסיפים את הרסק, עגבניות מקולפות, עלה דפנה, פפריקה, מלח ופלפל.
- מוסיפים כ-1 כוס מים ומבשלים כ-15 דקות. יוצקים מעל וסביב הירקות ומבשלים בסיר מכוסה 30 דקות. חותכים את הפירות היבשים לרצועות, מוסיפים לתבשיל ביחד עם הצימוקים, מכסים בגמבה קצוצה ונענע, ומבשלים בסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
| חזרה | | |