שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לביבות תפוחי-אדמה לזיתים בניחוח חמניות ודלעת / פיליס גלזר

חגיגה של טעמי חורף וחנוכה יחד.


חומרים (6 מנות)
2 תפוחי אדמה גדולים (500 גרם) מקולפים ומגוררים על פומפיה גסה
2 ביצים
2 כפות שמן חמניות -דלעת
1 כפית מלח
פלפל לבן או שחור לפי הטעם
1/4 כוס זיתים שחורים קצוצים ומסוננים
1/4 כוס זיתים ירוקים קצוצים ומסוננים
2 כפות בזיליקום חתוך לרצועות דקות
1/2 כפית אבקת אפייה
1 גזר מגורר על פומפיה גסה
1/4 כוס קמח ( לבן או קמח מנופה)
1/2 כוס שמן חמניות -דלעת (לטיגון)
אופן ההכנה
  1. בקערה בינונית, טורפים ביצה, שמן, מלח, פלפל, זיתים, בזיליקום, אבקת אפייה, גזר וקמח.
  2. מגררים את תפוחי-האדמה גס, שמים במסננת ושוטפים מתחת למים קרים. מסננים וסוחטים להוצאת נוזלים.
  3. מערבבים עם תערובת הקמח וביצים. בוחשים היטב.
  4. מחממים כ 1/4 כוס שמן חמניות דלעת במחבת כבדה. יוצרים לביבה מ ¼ כוס תערובת (או פחות ללביבות יותר קטנות), סוחטים קלות בידיים ומחליקים לשמן החם. משטיחים במרית.
  5. מטגנים עד שהלביבות שחומות משני הצדדים. מגישים חם עם שמנת חמוצה או יוגורט עיזים.





חזרה