שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק דלעת ותבלינים / פיליס גלזר

מרק עשיר בבטה קרוטן (מהדלעת והפפריקה), בחומרים אנטיביוטיים (בצלים ושום), וויטמין B (עשבי טיבול) ובתבלינים שעוזרים לעיכול (בהרת או פלפל אנגלי וגם פלפל חריף). בקיצור – זהו מרק מלא בכל טוב. אחרי קערה ממנו נראה אתכם חוטפים שפעת.


חומרים (8 מנות)
2 קילו דלעת או דלורית מקולפת וחתוכה גס
2 בצלים אדומים קצוצים
מעט שמן זית
5 שיני שום כתושות
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק (מהודקת)
3/4 כוס כוסברה קצוצה דק (מהודקת)
כפית פפריקה (רצוי פפריקה מרוקאית)
כפית בהרט (או כפית פלפל אנגלי טחון)
כפית פלפל חריף (שאטה) טחון
2 כפיות מלח
1/2 כוס יוגורט (או לחלופין שמנת חמוצה מופחתת שומן, או שמנת 15% או מיכל קרם פרס- הכל תלוי במדד הדיאטה שלכם)
אופן ההכנה
  1. מטגנים את הבצל בשמן מחומם עד לקבלת גוון זהוב. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כחצי דקה. מוסיפים את הדלעת, פפריקה, בהרת, פלפל שאטה ומלח. מבשלים תוך כדי ערבוב כ-4 דקות.
  2. מוסיפים ציר ירקות או מים עד לכיסוי הירקות. מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד התרככות הדלעת. טוחנים במעבד מזון ומחזירים לבישול לעוד 5 דקות.
  3. מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה לעוד דקת בישול. מוסיפים את היוגורט, בוחשים בעדינות ומוזגים לצלחות.

חזרה