מרק דלעת ותבלינים
/ פיליס גלזר
מרק עשיר בבטה קרוטן (מהדלעת והפפריקה), בחומרים אנטיביוטיים (בצלים ושום), וויטמין B (עשבי טיבול) ובתבלינים שעוזרים לעיכול (בהרת או פלפל אנגלי וגם פלפל חריף). בקיצור – זהו מרק מלא בכל טוב. אחרי קערה ממנו נראה אתכם חוטפים שפעת.
|
חומרים (8 מנות)
|
2 קילו דלעת או דלורית מקולפת וחתוכה גס |
2 בצלים אדומים קצוצים |
מעט שמן זית |
5 שיני שום כתושות |
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק (מהודקת) |
3/4 כוס כוסברה קצוצה דק (מהודקת) |
כפית פפריקה (רצוי פפריקה מרוקאית) |
כפית בהרט (או כפית פלפל אנגלי טחון) |
כפית פלפל חריף (שאטה) טחון |
2 כפיות מלח |
1/2 כוס יוגורט (או לחלופין שמנת חמוצה מופחתת שומן, או שמנת 15% או מיכל קרם פרס- הכל תלוי במדד הדיאטה שלכם) |
אופן ההכנה |
- מטגנים את הבצל בשמן מחומם עד לקבלת גוון זהוב. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כחצי דקה. מוסיפים את הדלעת, פפריקה, בהרת, פלפל שאטה ומלח. מבשלים תוך כדי ערבוב כ-4 דקות.
- מוסיפים ציר ירקות או מים עד לכיסוי הירקות. מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד התרככות הדלעת. טוחנים במעבד מזון ומחזירים לבישול לעוד 5 דקות.
- מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה לעוד דקת בישול. מוסיפים את היוגורט, בוחשים בעדינות ומוזגים לצלחות.
|
חזרה |