שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק גריסים עם פטריות שיטאקי ושמפיניון / פיליס גלזר

מרק דל שומן ועשיר בחלבון משלים. גריסים נחשבים למחזקים, במיוחד לקיבה, ופטריות שיטאקי נחשבות ליעילות למערכת החיסונית.


חומרים (10 מנות)
1 כוס גריסים
1/2 כוס עדשים
2 עלי דפנה
6 פטריות שיטאקי
2 כוסות מים רותחים
4 גבעולי טימין טריים
1.5 כפות מלח ים
1/2 כפית פלפל
10 כוסות מים נוספות
1 כוס פטריות שמפיניון טריות
3 גבעולי סלרי
1 גזר מגורר
1 כף שמן זית (לא הכרחי)
אופן ההכנה
  1. שוטפים את הגריסים. בוררים את העדשים. משרים את השיטקי ב-2 כוסות מים רותחים עד שהן רכות. מסננים, אך שומרים את המים. מסירים את גבעולי הפטריות.
  2. בסיר שמים גריסים, עדשים, עלי דפנה, מלח, פלפל, 2 גבעולי טימין ו-10 כוסות מים. מרתיחים, מכסים חלקית ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות.
  3. חותכים את פטריות השיטקי לרצועות ושמים בסיר ביחד עם פטריות השמפיניון, יתר הטימין והסלרי וממשיכים לבשל 30 דקות נוספות. מורידים מן האש, בוחשים פנימה גזר מגורר, מכסים ומעמידים בצד 5 דקות. מוציאים את עלי הדפנה והטימין. טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים את שמן הזית אם רוצים.

חזרה