|
|
|
|
סלט ירוק עשיר בברזל
/ פיליס גלזר
|
חומרים (4 מנות)
|
1 חבילה עלי בייבי גרינז |
1 ראש חסה משי,מסולסלת ירוקה או אדומה |
2 כוסות עלי תרד ללא גבעולים |
1 כוס פולי חומוס או שעועית אדומה משומרים, שטופים |
2 ביצים קשות ופרוסות |
2 כפות שומשום , גרעיני חמניות או דלעת (אפשר קלויים) |
לרוטב: |
2 כפות שמן זית |
2 כפות חומץ בן יין |
2 כפות מים |
1 כפית מלח |
1/2 כפית פלפל שחור |
קורט סוכר (לא הכרחי) |
אופן ההכנה |
- שוטפים את החסה ומייבשים היטב. שמים בקערה (או, אם לא משתמשים מיד, עוטפים במגבת מטבח, שמים בשקית ניילון ושומרים במקרר). שמים בקערה גם את עלי התרד הנקיים.
- שוטפים קלות את השעועית או החומוס, מסננים ומפזרים על הסלט יחד עם פרוסות הביצים. מערבבים את החומרים לרוטב ויוצקים על הסלט. מפזרים מעל שומשום, גרעיני חמניות או דלעת ומגישים
| חזרה | | |