שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט ירוק עשיר בברזל / פיליס גלזר


חומרים (4 מנות)
1 חבילה עלי בייבי גרינז
1 ראש חסה משי,מסולסלת ירוקה או אדומה
2 כוסות עלי תרד ללא גבעולים
1 כוס פולי חומוס או שעועית אדומה משומרים, שטופים
2 ביצים קשות ופרוסות
2 כפות שומשום , גרעיני חמניות או דלעת (אפשר קלויים)
לרוטב:
2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בן יין
2 כפות מים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
קורט סוכר (לא הכרחי)
אופן ההכנה
  1. שוטפים את החסה ומייבשים היטב. שמים בקערה (או, אם לא משתמשים מיד, עוטפים במגבת מטבח, שמים בשקית ניילון ושומרים במקרר). שמים בקערה גם את עלי התרד הנקיים.
  2. שוטפים קלות את השעועית או החומוס, מסננים ומפזרים על הסלט יחד עם פרוסות הביצים. מערבבים את החומרים לרוטב ויוצקים על הסלט. מפזרים מעל שומשום, גרעיני חמניות או דלעת ומגישים

חזרה