שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף בתמרים ושום / פיליס גלזר

מגישים על מצע בורגול עם קינמון וכמון (ראו מתכון מקושר)


חומרים (4 מנות)
1 עוף מחולק ל-6 או 8 חתיכות
3/4 כוס שמן זית כתית
12 שיני שום מקולפות ופרוסות באלכסון
1 בצל בינוני פרוס דק ומחולק לטבעות
12 תמרים גדולים "מג'ול", חצויים ומגולענים
1/2 כוס דבש
3 כפות חומץ בן יין אדום
1 כף חומץ בלסמי
1 כוס יין אדום יבש (רצוי מרלו)
מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
2 גבעולי טימין טרי
2 גבעולי רוזמרין טרי
אופן ההכנה
  1. שוטפים את העוף ושמים בקערה. יוצקים מעליו מים רותחים עד לכיסוי ומעמידים בצד 2-3 דקות.
  2. בעזרת סכין חדה, משפשפים את העור כדי להוריד עודפי שומן ושאריות נוצות. שוטפים שוב, מייבשים ושמים בתבנית אפייה (לא מאלומיניום). מערבבים את יתר החומרים יחד, מלבד עשבי תיבול, ויוצקים על העוף. שוברים את הטימין והרוזמרין לחתיכות וזורקים מסביב לעוף.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ואופים כשעה או עד שהעוף משחים. כל 15-20 דקות יוצקים את הרוטב על העוף כדי שלא יתייבש.


חזרה