שלח להדפסה  
משקאות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סירופ רימונים / פיליס גלזר

ה"גרנדין" היה במקור סירופ מתוק על בסיס רימונים. היום, לעומת זאת, הוא מבוסס על צבע מאכל וחומרי טעם וריח מלאכותיים. לפניכם מתכון לגרנדין ביתי שאפשר להשתמש בו לעוף, בשר לקינוחים ולמיניהם, או סתם עם מי סודה.


חומרים (4 מנות)
2 רימונים בינוניים גדולים
2 כוסות סוכר
1/2 כוס מים
אופן ההכנה
  1. מוציאים את גרגרי הרימון מהפרי ושמים במעבד מזון או ממחה עם מחצית הסוכר והמים. טוחנים לקבלת עיסה גסה.
  2. מעבירים לקערה, מכסים ושומרים בצד 24 שעות (אפשר במקרר).
  3. למחרת, מרפדים מסננת רשת בשתי שכבות של בד גבינה, גזה או אפילו גרב ניילון, ויוצקים פנימה את העיסה.
  4. סוגרים ולוחצים על החבילה להוצאת המיץ. מעמידים בצד כשעה עד שכל המיץ יוצא. מסלקים את החבילה.
  5. מחממים את המיץ עם יתרת הסוכר עד שהסוכר נמס. מרתיחים דקה, מוציאים מהאש ומצננים.
  6. שומרים בצנצנת סטרילית במקרר עד לשבועיים או קפוא עד 3 חודשים.


חזרה