|
|
|
|
חביתיות ממולאות בקצפת ושוקולד לבן ברוטב מקורמל
/ ענת לקריץ
|
חומרים (4 מנות)
|
לחביתיות: |
1.5 כוסות קמח |
1.5 כוסות חלב |
3 ביצים טרופות |
3 כפות חמאה מומסת במיקרו |
1 שקית סוכר וניל |
קורט מלח |
למלית: |
2 שמנת מתוקה מוקצפת עם 4 כפות סוכר |
150 גרם שוקולד לבן איכותי מומס במיקרו |
מיץ מתפוז שלם |
4 כפות חמאה |
3 כפות אגוזי מלך שבורים גס |
1/2 כוס סוכר חום |
4 תפוחים גרנד סמיט חתוכים לקוביות קטנות |
כף ליקר מארינייה |
אופן ההכנה |
- הכנה לחביתיות: להניח כל החומרים במערבל צריכה להתקבל בלילה דלילה, ומניחים שעה במקרר לאיחוד טעמים.
- לשמן מחבת בינונית במעט מרגרינה ולטגן כמות של מצקת לכל חביתית, רק מצד אחד ולהניח בערימה
- הכנת המלית: לערבב היטב יחד ולנן במקרר.
- רוטב תפוחים מקורמל: במחבת עם שוליים להמיס חמאה + תפוחים + סוכר + אגוזים + מיץ + ליקר. לאחר רתיחה להנמיך ולבשל עוד 5 דקות עד שמסמיך.
- אופן ההרכבה: לשים 2 כפות מילוי ולגלגל חביתיות למעטפה או גליל מה שאוהבים, להניח צפוץ בתבנית הגשה שקופה (עד שלב זה להניח במקרר), כשבאים האורחים לחמם תנור במצב גריל לשפוך מעל את הרוטב ולהזהיב 2 דקות.
- החביתיות הנ"ל יוציאו קריאות התפעלות ומצמוץ שפתיים מכל האורחים, ותוכתרו בתור מלכי הקינוחים.
| חזרה | | |