שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט טונה צרפתי ברוטב וינגרט ופרמזן / פיליס גלזר

מזין מאוד. מנה עיקרית ללא בישול.


חומרים (4 מנות)
1 קופסה טונה במים או בשמן,מסוננת
250-500 גרם תפוחי אדמה אדומים קטנים מאודים
250 גרם שעועית ירוקה שלמה, מאודה או קפואה מופשרת
חצי בצל אדום פרוס דק
1/4 כוס זיתים שחורים
חצי פלפל אדום או כתום,פרוס דק
1/2 פלפל ירוק או צהוב, פרוס דק
לרוטב:
1/4 כוס חומץ בן יין
2 כפות מיץ לימון
1-2 שיני שום כתושות
1 כף חרדל דיז'ון
1 כוס שמן זית
1 כף גבינת פרמזן
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה

מכינים את הרוטב על ידי ערבוב כל החומרים ביחד. בקערה גדולה מערבבים תפוחי אדמה, שעועית, בצל, בצל ירוק, זיתים ופלפלים. יוצקים מעל לרוטב לפי הטעם, מכסים ומצננים. לפני ההגשה מוסיפים טונה ופטרוזיליה.


חזרה