שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת גבינה מייפל-בננה / שחר נהרי

עוגה מיוחדת לחג השבועות

הקישוט לא הכרחי למי שלא אוהב את עוגת הגבינה שלו "עשירה", אבל יש כאלה שלא יכולים בלי שמנת מתוקה.


חומרים
לבסיס:100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
100 גרם אגוזי פקאן קצוצים דק
1 כוס קמח 
1 כוס סוכר חום (אם אין אפשר לבן)
1 כפית קליפת לימון מגוררת 
2-3 כפות מים קרים (לגיוון שמעשיר את הבצק אפשר לשים ליקר בננה במקום מים אם יש)
למלית:100 גרם חמאה 
750 גרם גבינה לבנה (אני משתמש בשתי חבילות 250 גר' 5%,ועוד חבילה אחד 250 גרם9%)
1/2 כוס (1-2 בננות, תלוי בגודל הבננה) בננה בשלה מעוכה
1 כפית תמצית וניל (או גרגרים ממקל וניל אחד)
1/2 כוס קמח תופח 
6 ביצים 
לקישוט:250  מ"ל שמנת מתוקה 
1/2 כוס חלב 
1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל 
אופן ההכנה
בנוסף: אפשר לעטר מעל הקרם בפקאן סיני או בבננה מיובשת (מרסקים לרסיסים בשקית ומפזרים על הקרם, או מסדרים שלמים בצורה אסתטית על העוגה - כותרת עלים, פרחים, כיד הדמיון הטובה...)

1. מכינים את הבסיס: מכניסים את כל החומרים היבשים עם החמאה למעבד-מזון עד שמתקבלים פירורים, ואז מוסיפים את המים לקבלת בצק אחיד. להכנה ביד - מערבבים את החומרים היבשים היטב בקערה, מוסיפים את קוביות החמאה, מאחדים ביניהם תוך כדי העברת חומר הבצק בינות לשתי הידיים ושפשוף, כדי שיתקבלו פירורים, זה לא מסובך, אל תדאגו, פשוט כמו ילדים שמשחקים בחול... כשהתקבלה תערובת פירורים אחידה, מוסיפים את המים ולשים עד שמתקבל בצק אחיד.

לפיזור מעל הבסיס: בננה מיובשת שבורה (לוקחים בננות מיובשות - מאלה שאוכלים בט"ו בשבט - שמים בשקית ומרסקים לרסיסים, מפזרים על הבסיס המוכן בשכבה דקה ואחידה...)

תבנית 26 או 24, (אפשרי גם בתבנית פיירקס מלבנית- יותר נוח - אבל אז לקצר את זמן האפייה!) לשמן את התבנית ואם רוצים שתשתחרר בקלות אז תשימו גם נייר אפייה ותשמנו אותו




2. מרדדים את הבצק לשכבה דקה ושמים התבנית או לחלופין משטחים ביד בתוך התבנית. לעבודה יותר פשוטה, אפשר להכניס קצת לקירור במקפיא. לאפות את הבסיס בתנור שחומם מראש בחום בינוני (180 מעלות) עד שמשחים ומתקשה, בערך 10-15 דקות במרכז התנור. מוציאים ומצננים.

3. ועכשיו תור המלית: מקציפים במהירות גבוהה בקערה את החמאה עם הסוכר והמייפל, מוסיפים את הגבינה ותמצית הוניל; ממשיכים להקציף. מורידים את המהירות ומוסיפים את הקמח עד שנבלע. מגבירים שוב את המהירות ומוסיפים את הביצים אחת-אחת עד לקבלת תערובת חלקה.

4. מעבירים מחצית מהתערובת לקערה נפרדת. מוסיפים את הבננה המעוכה לקערה אחת ומקציפים עד שהיא נבלעת.

5. מעל הבסיס מפזרים את שברי הבננה המיובשת בצורה אחידה. את המחצית בלי הבננה יוצקים על הבסיס האפוי, ומעליה יוצקים את המחצית עם הבננה. מעבירים ידית של כף בתנועת שמיניות בתוך הבצק כדי שיווצר "שיש" בין שתי השכבות.

6. אופים בתנור בחום 150 מעלות כ-40 דקות או עד שקיסם במרכז יוצא נקי (השיטה הכי בדוקה...) והיא קפיצית למגע למעלה. מכבים את התנור, ומשאירים בתוך התנור לחצי שעה (מונע נפילה חדה של העוגה) עד שתגיע לטמפ' החדר.

7. מכניסים למקרר ללילה טוב. אחרי הטיפול הקריר הזה אפשר לקשט את העוגה בקרם של השמנת מתוקה ולעטר אם רוצים.

הערות

אני מת על עוגות גבינה! הבאתי כאן עוגת גבינה חגיגית ומיוחדת, בטעם קצת שונה. הטעמים של המייפל, הבננה, הפקאן - משתלבים ממש טוב ביחד. עוגה לא "כבדה" מדי, ואני אישית מעדיף אותה בלי קרם, למרות שיותר מדי אנשים מסביבי מתעקשים על השמנת מתוקה מעל, אז תנסו ותראו בעצמכם. המתכון מפורט מאוד בכוונה, כדי שלא יהיו בעיות. תלכו שלב-שלב, ויהיה בסדר. בתיאבון, שיהיה לבריאות...

חזרה