שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט טונה צרובה בלבנדר מפולפל / פיליס גלזר


חומרים (4 מנות)
4 חתיכות סטייק טונה טרי (בגודל 5 סמ"ר, בעובי 2.5 ס"מ)
1 כפית מלח גס 
1 כפית גרגרי פלפל שחור  
1 כפית גרגרי פלפל לבן 
2 כפות זרעי שומר 
1 1/2 כפיות פרחי לבנדר מיובשים
3 כפות שמן זית כתית 
4 כוסות עלים ירוקים (כמו בייבי מיקס,או חסות, או עלים מעורבים)
רוטב זרעי חרדל (ראה קישור מתכון)
אופן ההכנה
כותשים מלח, גרגרי פלפל לבן ושחור, זרעי שומר ולבנדר יחד בעלי ומכתש (אפשר גם לשים בין שתי חתיכות נייר אפייה ולרדד במערוך). משמנים את חתיכות הטונה עם 1 כף שמן זית וטובלים אותן משני הצדדים בתערובת התבלינים. מורידים תבלינים שלא נדבקים.

במחבת ברזל או מחבת כבדה, מחממים את יתרת שמן הזית על אש בינונית נמוכה ומגבירים את האש לבינונית גבוהה. שמים את רצועות הטונה במחבת וצורבים למשך דקה. מורידים את האש לבינונית, הופכים בעדינות את הרצועות וצורבים מהצד השני לעוד דקה או שתיים (טונה שעדיין אדומה באמצע נחשבת למעדן. אפשר לבשל דקה נוספת, אבל לא לייבש). מוציאים מיד מהמחבת, שמים על צלחת מרופדת בניילון נצמד ומקררים 1-3 שעות.

להגשה, מחלקים את העלים הירוקים בין 4 או 8 צלחות ומטפטפים למעלה רוטב זרעי חרדל. בסכין חדה ומשוננת חותכים את חתיכות הטונה לפרוסות ומגישים מעל הסלט.

מגישים עם יין לבן כמו פומה בלאן, סוביניון בלאן או פינו נואר

חזרה