שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת חוצפה / קרין גורן

היא נראית כמו עוגת שוקולד תמימה, אבל היא לא. יש בה כמעט חצי קילו שוקולד מריר משובח (לא כולל ציפוי!), ממרח אגוזי לוז שנכין בעצמנו וקצפת המשתלבת במפתיע בתוך הבלילה. אופים את הפלא הזה בעדינות רבה, בתבנית הנתונה באמבט מים חמים.


חומרים
לממרח אגוזי לוז:2 1/2 כוסות (250 גרם) אגוזי לוז שלמים
3 כפות (45 מ"ל) שמן 
לעוגה:480 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 כוס ממרח נוטלה 
3/4 כוס ממרח אגוזי מלך (ראה לעיל)
6 ביצים בטמפרטורת החדר
1/2 כוס (100 גרם) סוכר 
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 
2 כפות (30 מ"ל) ליקר פרנג'ליקו 
לציפוי גנאש:1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 
250  גרם שוקולד מריר קצוץ
1 כף (15 מ"ל) ליקר פרנג'ליקו 
אופן ההכנה
מכינים ממרח אגוזי לוז:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

2. מניחים את אגוזי הלוז בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים 10 דקות עד שהקליפה נסדקת.

3. טוחנים במעבד מזון את האגוזים החמימים עם השמן למשחה גרגירית.

מכינים את העוגה:

4. מחממים תנור ל-170 מעלות צלזיוס.

5. ממיסים שוקולד במיקרוגל. מוסיפים נוטלה וממרח אגוזי לוז ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה.

6. מקציפים ביצים וסוכר במשך 5 דקות. מקפלים לתערובת השוקולד.

7. מקציפים שמנת וליקר לקצפת רכה ומקפלים בעדינות לתערובת, עד שנוצרת תערובת אחידה.

8. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת (גם בדפנות). מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת, שמכילה אותה בנוחות (או בסיר גדול ושטוח שמתאים לתנור). יוצקים מים רותחים לתבנית הגדולה עד כדי מחצית גובה דפנות התבנית הפנימית. אופים שעה ורבע עד שהעוגה תפוחה מאוד.

9. בתום האפייה משאירים את העוגה בתנור (בתוך אמבט המים) במשך 40 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית מחוץ לתנור. במהלך הקירור העוגה תאבד מנפחה, וזה בסדר.

מצפים את העוגה:

10. מחממים שמנת עד לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד, מוסיפים ליקר ומערבבים עד שהשוקולד נמס.

11. מניחים לציפוי להצטנן מעט, ובינתיים משחררים את העוגה מהתבנית בעזרת סכין קטנה, והופכים אותה על צלחת הגשה. יוצקים את הציפוי על העוגה ומניחים לו לזלוג על דפנותיה.

12. שומרים במקרר. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים איך שאוהבים - ישר מהמקרר, בטמפרטורת החדר או מחומם מעט במיקרוגל.

חשוב: יש לוודא, שהתבנית שבה נאפית העוגה אטומה לגמרי (ממלאים את התבנית במים ובודקים שאין דליפות). אם התבנית לא לגמרי אטומה, חובה לעטוף את התחתית והדפנות ברדיד אלומיניום לפני שמכניסים אותה לאמבטיה.

חזרה