עוגת שיש שוקו-תפוז
/ ערן שוורצברד
עוגת שיש משודרגת: במקום לצבוע חלק מהבצק הלבן בקקאו, מוסיפים קרם שוקולד אמיתי. להשלמת החגיגה, כשהעוגה כבר בתבנית, מערבבים פנימה שוקולד צ'יפס.
|
חומרים
|
לקרם שוקולד: |
1/3 כוס (75 מ"ל) שמנת מתוקה |
75 גרם שוקולד מריר קצוץ |
1 כף (15 גרם) חמאה רכה |
לעוגה: |
200 גרם חמאה |
2 כוסות גדושות (250 גרם) אבקת סוכר |
3 ביצים |
1 כף (1 שקית) סוכר וניל |
2/3 כוס (160 מ"ל) חלב פושר |
קליפה מגוררת מ2-תפוזים |
1.5 כוסות גדושות (350גרם) קמח |
1.5 שקיות (15 גרם) אבקת אפייה |
60 גרם מזרה שוקולד או שוקולד צ'יפס |
2 תבניות אינגליש קייק |
אופן ההכנה |
- מכינים קרם שוקולד: מחממים שמנת לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
- מצננים את תערובת השוקולד עד שהיא פושרת. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לגמרי.
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות צלזיוס.
- מקציפים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עד לקבלת קרם אוורירי.
מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים סוכר וניל, חלב וקליפת תפוז מגוררת.
- מנפים יחד קמח ואבקת אפייה ומוסיפים לתערובת. מעבדים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים לכלי נפרד כוס אחת מהתערובת. מוסיפים את קרם השוקולד ומערבבים. שומרים בצד.
- יוצקים את יתרת התערובת ל-2 תבניות משומנות. יוצקים לכל תבנית חצי מתערובת השוקולד ששמרנו ומפזרים מעל שוקולד צ'יפס. מערבבים את שתי התערובות והשוקולד צ'יפס בעזרת מזלג בתנועות קיפול ספורות, ליצירת אפקט שיש.
- אופים 45-40 דקות עד שהעוגה יציבה למגע, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מאחסנים בתבנית מכוסה בטמפרטורת החדר.
|
חזרה |