שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת שיש שוקו-תפוז / ערן שוורצברד

עוגת שיש משודרגת: במקום לצבוע חלק מהבצק הלבן בקקאו, מוסיפים קרם שוקולד אמיתי. להשלמת החגיגה, כשהעוגה כבר בתבנית, מערבבים פנימה שוקולד צ'יפס.


חומרים
לקרם שוקולד:
1/3 כוס (75 מ"ל) שמנת מתוקה
75 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 כף (15 גרם) חמאה רכה
לעוגה:
200 גרם חמאה
2 כוסות גדושות (250 גרם) אבקת סוכר
3 ביצים
1 כף (1 שקית) סוכר וניל
2/3 כוס (160 מ"ל) חלב פושר
קליפה מגוררת מ2-תפוזים
1.5 כוסות גדושות (350גרם) קמח
1.5 שקיות (15 גרם) אבקת אפייה
60 גרם מזרה שוקולד או שוקולד צ'יפס
2 תבניות אינגליש קייק
אופן ההכנה
  1. מכינים קרם שוקולד: מחממים שמנת לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
  2. מצננים את תערובת השוקולד עד שהיא פושרת. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לגמרי.
  3. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות צלזיוס.
  4. מקציפים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עד לקבלת קרם אוורירי.
    מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים סוכר וניל, חלב וקליפת תפוז מגוררת.
  5. מנפים יחד קמח ואבקת אפייה ומוסיפים לתערובת. מעבדים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. יוצקים לכלי נפרד כוס אחת מהתערובת. מוסיפים את קרם השוקולד ומערבבים. שומרים בצד.
  7. יוצקים את יתרת התערובת ל-2 תבניות משומנות. יוצקים לכל תבנית חצי מתערובת השוקולד ששמרנו ומפזרים מעל שוקולד צ'יפס. מערבבים את שתי התערובות והשוקולד צ'יפס בעזרת מזלג בתנועות קיפול ספורות, ליצירת אפקט שיש.
  8. אופים 45-40 דקות עד שהעוגה יציבה למגע, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מאחסנים בתבנית מכוסה בטמפרטורת החדר.

חזרה