מדלן שוקולד
/ אבנר אנגל
העוגיות הצרפתיות הקלאסיות בגרסת שוקולד חגיגית. להכנתן משתמשים בתבנית מדלנים (madeleine) מיוחדת, שמפיקה עוגיות בצורת צדף (להשיג בחנויות המתמחות בקונדיטוריה). אם אין - אפשר להשתמש בתבנית שקעים מיני-מאפינס. לצד טעם השוקולד, אפשר להבחין בטעם אגוזים, שמקורו בחמאה שמחממים במחבת עד שהיא משחימה ומפתחת ניחוח אגוזי. זהו תהליך מקובל בקונדיטוריה צרפתית קלאסית.
|
חומרים
|
150 גרם חמאה |
110 גרם שוקולד מריר קצוץ |
180 גרם (כ-5 יח') חלבונים |
1.25 כוסות (150 גרם) אבקת סוכר |
1 כף מחוקה (15 גרם) דבש |
3/4 כוס (60 גרם) שקדים טחונים לאבקה |
1/2 פחות כף (60 גרם) קמח |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל-170 מעלות צלזיוס.
- מחממים חמאה במחבת על אש בינונית לסף רתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל, עד שהחמאה משחימה ומפיצה ריח אגוזי. מסננים דרך מסננת דקה. מצננים.
- ממיסים שוקולד במיקרוגל. מצננים מעט.
- מקציפים חלבונים עד שנוצרות גבעות רכות. מוסיפים אבקת סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף, עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
- מקפלים לקצף את החמאה, השוקולד המומס ודבש. מקפלים פנימה שקדים וקמח.
- בעזרת 2 כפות (או שקית זילוף) ממלאים את השקעים בתבנית המשומנת ואופים 12-10 דקות, עד שהמדלנים יציבים למגע וקיסם הננעץ במרכזם יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). היזהרו מאפיית יתר.
- הכנה מראש: את בצק השקדים העשיר אפשר להכין אפילו שבוע מראש ולשמור במקרר. 10 דקות לפני ההגשה ממלאים את התבנית ואופים.
|
חזרה |