שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מדלן שוקולד / אבנר אנגל

העוגיות הצרפתיות הקלאסיות בגרסת שוקולד חגיגית. להכנתן משתמשים בתבנית מדלנים (madeleine) מיוחדת, שמפיקה עוגיות בצורת צדף (להשיג בחנויות המתמחות בקונדיטוריה). אם אין - אפשר להשתמש בתבנית שקעים מיני-מאפינס. לצד טעם השוקולד, אפשר להבחין בטעם אגוזים, שמקורו בחמאה שמחממים במחבת עד שהיא משחימה ומפתחת ניחוח אגוזי. זהו תהליך מקובל בקונדיטוריה צרפתית קלאסית.


חומרים
150 גרם חמאה
110 גרם שוקולד מריר קצוץ
180 גרם (כ-5 יח') חלבונים
1.25 כוסות (150 גרם) אבקת סוכר
1 כף מחוקה (15 גרם) דבש
3/4 כוס (60 גרם) שקדים טחונים לאבקה
1/2 פחות כף (60 גרם) קמח
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-170 מעלות צלזיוס.
  2. מחממים חמאה במחבת על אש בינונית לסף רתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל, עד שהחמאה משחימה ומפיצה ריח אגוזי. מסננים דרך מסננת דקה. מצננים.
  3. ממיסים שוקולד במיקרוגל. מצננים מעט.
  4. מקציפים חלבונים עד שנוצרות גבעות רכות. מוסיפים אבקת סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף, עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
  5. מקפלים לקצף את החמאה, השוקולד המומס ודבש. מקפלים פנימה שקדים וקמח.
  6. בעזרת 2 כפות (או שקית זילוף) ממלאים את השקעים בתבנית המשומנת ואופים 12-10 דקות, עד שהמדלנים יציבים למגע וקיסם הננעץ במרכזם יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). היזהרו מאפיית יתר.
  7. הכנה מראש: את בצק השקדים העשיר אפשר להכין אפילו שבוע מראש ולשמור במקרר. 10 דקות לפני ההגשה ממלאים את התבנית ואופים.

חזרה