שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פירה תפוחי אדמה מושקע / אורלי פלאי-ברונשטיין ואבי שטייניץ, מתוך הספר "ששת"


חומרים (6 מנות)
1 ק"ג תפוחי אדמה בגודל אחיד
מלח
100-50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כוס חלב חם
אופן ההכנה
  1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם בסיר עם מים קרים ומלח עד לריכוך. מסננים את תפוחי האדמה מיד ומצננים קלות.
  2. מקלפים, מועכים, ממליחים ומוסיפים חמאה בהדרגה ותוך כדי מעיכה.
  3. יוצקים חלב חם בהדרגה, תוך כדי ערבוב. מגישים מיד.

    גיוונים ופטנטים:

    - פטנט א': מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, מצננים לגמרי, מקלפים, מחממים מחדש בתנור ומועכים. השיטה הזאת נוחה להכנה מראש, ובדרך מרוויחים ייבוש נוסף של הנוזלים.

    - פטנט ב': במקום לבשל את תפוחי האדמה במים, אופים אותם בתנור שחומם ל200- מעלות. מצננים קלות, מקלפים ומועכים. גם כאן אפשר לצנן לגמרי, לקלף ולחמם שוב לפני המעיכה.

    - פירה במרקם עדין: בתום ההכנה דוחסים את הפירה בעזרת כף או מרית מבעד למסננת רשת.

    - פירה לממהרים: מקלפים תפוחי אדמה ומקפידים לחתוך לגודל אחיד. מבשלים במים עם מלח, עד לריכוך. מסננים מיד. כדי להיפטר מעודפי הנוזלים, מחזירים לסיר, מייבשים על להבה נמוכה, ומועכים בתוספת חמאה וחלב.

    - פירה לפי רובישון: על כל קילו תפוחי אדמה מבושלים וקלופים, מוסיפים בהדרגה ותוך כדי מעיכה 1/4 קילו חמאה קרה חתוכה לקוביות ו200-180- מ"ל חלב רותח בזילוף מבוקר. את המעיכה מבצעים, כשהסיר מונח על הכיריים (להבה מינימלית) ותוך כדי סיבוב הסיר ומעיכה נמרצת. קצת מייגע, אבל מפיק פירה במרקם מדהים.

    - פירה בצבעים: מוסיפים למחית את אחד הממרחים הבאים: פסטו, עגבניות מיובשות, טפנאד, מחית קארי או ממרח לימונים כבושים בפפריקה. מוסיפים 2-1 כפות לקילו פירה, טועמים, ואם רוצים מוסיפים עוד.

    - פירה זעפרן ולימון: משרים 10 חוטי זעפרן ב1/4- כוס ציר חם או בחלב חם, עד שהנוזל נצבע בצבע זהוב. מערבבים עם קילו פירה, יחד עם 3-2 כפות מיץ לימון טרי.

    - פירה עוקץ: מוסיפים 2-1 כפות רוטב חזרת לבנה לקילו פירה.

    - פירה עם בצל מטוגן: מטגנים בצל קצוץ בשמן או בחמאה, עד שהוא מזהיב היטב והופך פריך. מוסיפים לפירה ומערבבים או מפזרים מלמעלה.

    - פירה אביבי: בעונת השום הירוק טוחנים כמה גבעולים ומוסיפים.

    - פירה ירקרק: קוצצים רוקט או רשאד ומערבבים לתוך הפירה.

    - פירה עם ערמונים: מפזרים על הפירה המוכן קוביות של ערמונים קלופים (יש להשיג משומרים בוואקום).


חזרה