שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

האלוהית: עוגת גבינה במילוי טראפל רוזמרי / קרין גורן, מתוך "האוסף המתוק של על השולחן"

חומרים לשמונה עוגות אישיות בקוטר 7 ס"מ.


חומרים
לתחתית:200 גרם עוגיות oreo's קלאסיות
70 גרם חמאה מומסת
למלית גבינה:500 גרם גבינת שמנת 
3 ביצים 
2 כפות קורנפלור 
מקל וניל גרגרים ממקל אחד
1 גביע שמנת חמוצה 
1 כוס סוכר 
לכדורי גנאש:250 מ"ל שמנת מתוקה 
200 שוקולד רוזמרי
100 גרם שוקולד מריר 
אבקת קקאו לציפוי
לרוטב השוקולד:200 גרם שוקולד מריר (להגשה)
1 מיכל שמנת מתוקה 
אופן ההכנה
1. טוחנים את העוגיות (כולל הקרם) במעבד מזון ומערבבים עם החמאה המומסת. מהדקים לתחתית התבניות, מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ומקפיאים עד השימוש.

2. מכינים טראפלס: מרתיחים את השמנת ויוצקים אותה על שני סוגי השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה. מקררים שעתיים במקרר. מזלפים כדורים על נייר אפיה, או מניחים על הנייר גבעות מהתערובת בעזרת שתי כפיות. מקררים 20 דקות במקרר, מוציאים ומגלגלים לכדורים. מגלגלים בקקאו ושומרים במקפיא עד השימוש.

3. מערבבים את כל חומרי המלית לקבלת עיסה אחידה.

4. מחממים תנור ל-160 מעלות.

5. יוצקים את המלית לכל תבנית עד חצי מגובה התבנית, מטביעים כדור שוקולד אחד במרכז כל עוגה, ומכסים בשאר הבלילה עד שלושת רבעי מגובה התבנית. אופים 40 דקות. מצננים מעט עד שנוצר שקע במרכז העוגה.

6. מכינים את הרוטב: מרתיחים את השמנת ויוצקים אותה על השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס והרוטב חלק.

7. להגשה: מניחים כדור שוקולד נוסף בשקע שנוצר במרכז כל עוגה ומגישים עם רוטב שוקולד.
חזרה