שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עגבניות צלויות ברוקפור / פיליס גלזר


חומרים
7 עגבניות "תמר" חצויות
3 גבעולי טימין
7 שיני שום שלמות ולא מקולפות
130 גרם גבינת רוקפור
10 עלי בזיליקום טריים
שמן זית
בצק עלים 40/40 מרודד
שמן או חמאה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. משמנים תבנית האפייה בשמן או בחמאה ומרפדים בבצק עלים.
  2. אופים ב - 280 מעלות כ - 15 דקות. מבשלים את שיני השום בשמן זית על אש נמוכה עד התרככות. מתבלים את העגבניות בשמן זית, טימין, מלח ופלפל, וצולים בתנור בחום גבוה (250 מעלות) כ-7 דקות. מסדרים את העגבניות בבצק העלים, מפזרים גבינת רוקפור מגוררת, מוסיפים את שיני השום המבושלות ועלי הבזיליקום.
  3. מחזירים לתנור עד להתכה, 2-3 דקות. אפשר לקשט בבצל ירוק קצוץ או בפטרוזיליה

חזרה