|
|
|
|
עגבניות צלויות ברוקפור
/ פיליס גלזר
|
חומרים
|
7 עגבניות "תמר" חצויות |
3 גבעולי טימין |
7 שיני שום שלמות ולא מקולפות |
130 גרם גבינת רוקפור |
10 עלי בזיליקום טריים |
שמן זית |
בצק עלים 40/40 מרודד |
שמן או חמאה |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- משמנים תבנית האפייה בשמן או בחמאה ומרפדים בבצק עלים.
- אופים ב - 280 מעלות כ - 15 דקות. מבשלים את שיני השום בשמן זית על אש נמוכה עד התרככות. מתבלים את העגבניות בשמן זית, טימין, מלח ופלפל, וצולים בתנור בחום גבוה (250 מעלות) כ-7 דקות. מסדרים את העגבניות בבצק העלים, מפזרים גבינת רוקפור מגוררת, מוסיפים את שיני השום המבושלות ועלי הבזיליקום.
- מחזירים לתנור עד להתכה, 2-3 דקות. אפשר לקשט בבצל ירוק קצוץ או בפטרוזיליה
| חזרה | | |