שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קטשופ תוצרת בית / פיליס גלזר

מתכון לקטשופ ביתי מעגבניות טריות עם טעם כמעט כמו של המסחרי, אבל עם דבש במקום סוכר, פחות מלח, וגם בלי חומר משמר.


חומרים
1 עלה דפנה
חתיכת מקל קינמון
1 שן שום
1/4 כפית ציפורן שלם
1.5 ק"ג עגבניות בשלות מקולפות
1 בצל קטן
1.5 כפות דבש
3-4 כפות חומץ תפוחים
1/2 כפית מלח
פלפל חריף או טבסקו לפי הטעם (לא הכרחי)
אופן ההכנה
בפיסת בד גאזה ("בד ערבי", "בד גבינה") שמים את עלה הדפנה, קינמון, שום וציפורן וקושרים. מכניסים לסיר. במעבד מזון או בממחה, כותשים את העגבניות והבצל ומוסיפים לסיר עם יתר החומרים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית, בבחישה מדי פעם, עד שהנוזלים מתאדים והתערבות מתעבה. מרחיקים את שקית התבלינים, טועמים, מתקנים טעם ויוצקים לצנצנת סטרילית. מכסים ושומרים במקרר עד חודש. אפשר גם להקפיא.


חזרה