שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טג'ין קציצות עם זיתים ועגבניות / בני סיידא, מתוך הספר "קציצות"

כמו בטג'ין העוף הידוע, יש כאן תבשיל קציצות ברוטב פיקנטי של זיתים ירוקים ועגבניות. התבשיל מעט מפולפל, אך טעים ביותר. מגישים עם קוסקוס.


חומרים (4 מנות)
16 קציצות בקר מטוגנות (ראה קישור למתכון בסיסי)
לרוטב:
200 גרם זיתים ירוקים דפוקים, מגולענים
1/4 כוס שמן
4 עגבניות מרוסקות
6 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
פפריקה מרוקאית חריפה (להשיג בחנויות התבלינים)
כורכום
1 כוס מים
4 לימונים כבושים קטנים, חתוכים לקוביות
אופן ההכנה
  1. שמים בסיר את הזיתים, מכסים במים, מביאים לרתיחה, ומסננים. חוזרים על התהליך פעמיים נוספות.
  2. מחממים בסיר את השמן, ומטגנים את העגבניות והשום 5 דקות. מוסיפים את הקציצות והזיתים, ומתבלים במלח ופלפל שחור, בפפריקה ובכורכום. מוסיפים כוס מים, ומביאים לרתיחה. מכסים, ומבשלים על להבה נמוכה חצי שעה.
  3. מוסיפים את הלימונים הכבושים, משפרים תיבול, ומבשלים חצי שעה נוספת.


חזרה