שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות ומנגולד ברוטב לימון / בני סיידא, מתוך הספר "קציצות"

קציצות חמצמצות ונימוחות מהמטבח הסורי. אל תשכחו להגיש עם לחם אחיד פשוט, הסופג לתוכו את הרוטב.


חומרים (4 מנות)
תערובת קציצות בשר בסיסית (ראו קישור למתכון בסיסי מימין)
1 צרור (700 גרם) עלי מנגולד שטופים היטב
1 ביצה
שמן לטיגון
לרוטב:
שמן לטיגון
6 שיני שום קצוצות
1/2 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
מיץ מלימון גדול
אופן ההכנה
  1. מפרידים את העלים הירוקים של המנגולד מהגבעולים הלבנים (שומרים אותם לרוטב). קוצצים דק את העלים הירוקים, ומעבירים לסיר. מכסים במים, ומביאים לרתיחה. מבשלים 4 דקות, ומסננים. מצננים היטב, סוחטים, ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים לקערה את תערובת הקציצות והביצה, ומערבבים היטב. טועמים, ומשפרים תיבול. צרים מהתערובת קציצות עגולות. מחממים במחבת שמן לטיגון, ומטגנים את הקציצות עד שישחימו.
  3. קוצצים את גבעולי המנגולד הלבנים, ומפזרים בסיר רחב. מוסיפים 1/4 כוס משמן הטיגון, ומסדרים מעל את הקציצות המטוגנות. מפזרים מעל את השום, ומתבלים במלח, פלפל, כורכום ושני סוגי הפפריקה. מוסיפים 11/2 כוסות מים, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את מיץ הלימון, מכסים, ומבשלים על אש נמוכה כשעה, עד שהרוטב יסמיך. מגישים חם, עם לחם טרי (או אורז לבן).



חזרה