שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פפנש / בני סיידא, מתוך הספר "קציצות"

כופתה מטוגנת, עשויה גבינה, מהמטבח הרומני. מגישים עם "שמנת של פעם" ומרקחת דובדבנים. המוצרים זמינים - והטעם אלוהי.


חומרים (4 מנות)
500 גרם גבינה כחושה (כנען, טבעון, או תבור)
1 כוס קמח
4 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כפית תמצית רום
קורט מלח
שמן לטיגון עמוק
להגשה:
3 גביעים שמנת של פעם
מרקחת דובדבנים חמוצים
אופן ההכנה
  1. יום לפני ההגשה, שמים בקערה את כל המצרכים ומערבבים לתערובת אחידה. אם התערובת דביקה מדי, מוסיפים מעט קמח. מכסים בניילון נצמד, ושומרים במקרר למשך לילה.
  2. כשעה לפני ההכנה, מוציאים את התערובת מהמקרר. לשים שוב את התערובת, וצרים 10 כדורים. מקמחים משטח עבודה, מגלגלים כל כדור בקמח, משטחים מעט, וצרים בעזרת האצבע חור במרכז.
  3. שמים בסיר רחב ונמוך, שיכיל בנוחות את כל הכדורים, שמן לטיגון עמוק בעומק 8 ס"מ. שמים את כדורי הפפנש בשמן הקר, ומדליקים להבה בינונית. תחילה הכופתאות שוקעות לקרקעית הסיר, ואחר כך הן צפות. כשהפפנש מתחיל לצוף, הופכים בעזרת מזלג עד שהפפנש מזהיב מכל הצדדים. מוציאים בעזרת כף מחוררת, ומניחים על מגבות-נייר. מגישים חם, עם שמנת ומרקחת דובדבנים חמוצים.



חזרה