שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פולנטה עם גבינת פטה ועשבי תיבול / פיליס גלזר

מאכל בוקר קיצי ומרענן. הפולנטה, העשויה מקמח התירס, אהובה על סועדים ברחבי העולם. מלבד היותה טעימה, היא נותנת לאורחים להיות יצירתיים ולקשט את הקערה שלהם ככל העולה על רוחם.


חומרים (6 מנות)
8 כוסות מים 
2 כפיות מלח 
2 כוסות פולנטה (קמח תירס)
2 כפות חמאה או שמן זית
1/2 כוס עלי ריחן טריים קצוצים גס
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוסברה כוסברה 
1 כוס גבינת פטה או בולגרית 5% מסוננת וחתוכה לקוביות
מלח פלפל ורוטב טבסקו לפי הטעם
פיסטוקים קלויים לקישוט (לא הכרחי)
אופן ההכנה
שוטפים את עלי הריחן ויתר עשבי התיבול, מייבשים אך לא מקצצים, ומניחים בצד. בסיר גדול מרתיחים מים ומוסיפים את המלח. מוסיפים את הפולנטה באיטיות, בבחישה מתמדת בכף עץ.

מנמיכים את החום ומבשלים על חום נמוך, בבחישה לעיתים קרובות, עד שכף העץ עומדת באמצע התערובת והתערובת עוזבת את דפנות הסיר.

מוסיפים את החמאה או שמן הזית, חותכים את הריחן לרצועות ואת הפטרוזיליה והכוסברה, וכל קבוצת עלים מניחים בקערית הגשה נפרדת. חותכים את הגבינה לקוביות קטנות או מפוררים. מיד לפני ההגשה, מחלקים את הפולנטה החמה בין קעריות הגשה ונותנים לכל אורח להוסיף גבינה ועשבי תיבול לפי טעמו.


חזרה