שלח להדפסה  
ארוחות בוקר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ביצים א-לה דיאבולו / פיליס גלזר

ביצים קשות ממולאות הן מאכל נפלא לארוחת בראנץ' קלילה. ביצים א-לה דיאבולו ממולאות באופן מסורתי בחלמון הביצה ובמיונז, אבל אני אגיש לכם גירסה בריאה יותר, שבה נשתמש במיונז טופו (מתכון בהמשך), כדי להפחית את כמות השומן והכולסטרול. דרך אגב, אם תרצו להפחית את הכולסטרול עוד יותר, תוכלו להשתמש בקוביות זעירות של טופו במקום חלק מהחלמונים.


חומרים (8 מנות)
8 ביצים קשות
קורט מלח
קורט פלפל לבן
לקישוט:
עלי שמיר
למיונז טופו:
3/4 כוס שמן
250 גרם טופו
1/2 כפית מלח
2 כפות מיץ לימון
1/4 כפית חרדל
אופן ההכנה

  1. מביאים את הביצים לטמפרטורת החדר ושמים בסיר עם מים קרים. מכסים, מביאים לרתיחה על אש בינונית קטנה ומורידים מן האש. מעמידים בצד כרבע שעה, מגלגלים על השיש כדי לסדוק את הקליפה, מקלפים וחוצים. מוציאים את החלמונים ומערבבים עם המיונז. מחזירים לביצים ומקשטים בעלי שמיר.
  2. להכנת מיונז טופו: שמים את מיץ הלימון, החרדל, המלח והטופו המפורר בממחה ומערבלים. בזמן שהממחה פועל, יוצקים פנימה בהדרגה את השמן. ממשיכים לערבל עד שהמיונז מסמיך (שימו לב: הוא יהיה פחות סמיך ממיונז רגיל, ויתקשה עוד קצת במקרר). יש לשמור בקירור.


חזרה