שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפינס נבט חיטה וחמוציות / פיליס גלזר

מתכון חמוד, שאפשר להכין גם בגירסה לא מתוקה, עם פחות סוכר ובלי החמוציות


חומרים (6 מנות)
1 1/2 כוסות קמח לבן 
1/3 כוס סוכר דמררה 
1/2 כפית אבקת אפייה 
1/2 כוס אבקת סודה 
1/2 כפית מלח 
240 מ"ל יוגורט 
6 כפות שמן 
1 ביצה טרופה קלות
1/2 כוס חמוציות מיובשות (cranberries)
אופן ההכנה
בקערה אחת מערבבים את הקמח, נבט החיטה, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה והמלח. בקערה שנייה מערבבים את היוגורט, השמן, הביצה והחמוציות.

יוצקים את הנוזלים לקערת החומרים היבשים ומערבבים קלות בלבד. מרפדים תבנית שקעים במנג'טים מיוחדים לאפייה, או משתמשים בתרסיס שמן לשימון השקעים. ממלאים את השקעים עד ל 2/3. אופים בתנור מחומם מראש ל 190 מעלות כ 20 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז כמה מהמאפינס יוצא נקי.

טיפ: אפשר לוותר על החמוציות ולהפחית את הסוכר ל 3 כפות. מגישים את המאפינס חמימים.


חזרה