שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פילף קינואה בירקות וצנוברים / פיליס גלזר

הקינואה נחשבת ל"אם הדגנים של שבטי האינקה" והיא הדגן היחיד המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות. את המתכון הבא אפשר להגיש חמים או קר, כסלט.


חומרים (2 מנות)
1 כוס קינואה
1.5 כוסות מים
2 כפות שמן שומשום
1 גזר בינוני קטן קצוץ דק
2 כפות צנוברים
1 כפית אורגנו
קורט רוזמרין יבש (אם יש)
קורט מיורן יבש (אם יש)
מלח לפי טעם
4 עלי ריחן טריים, קצוצים
1 גבעול סלרי קצוץ דק מאוד
אופן ההכנה
  1. שמים את הקינואה בקערה ומכסים במים פושרים. מסננים וחוזרים על הפעולה עד שהמים נקיים, ללא קצף.
  2. מעבירים את הקינואה לסיר בינוני, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים 15 דקות עד שהקינואה שקופה והמים נספגים.
  3. מוסיפים כף אחת שמן שומשום ומערבבים במזלג. מחממים את השמן שנותר על אש בינונית ומטגנים. מבשלים את הגזר והסלרי עד שהגזר מתחיל להתרכך (אפשר לאדות את הירקות או להוסיף חי אם מכינים סלט). מוסיפים צנוברים ומבשלים עוד דקה. מוסיפים עם עשבי התיבול לקינואה.

    להגשה חגיגית: אפשר למלא ספל בתערובת, לדחוס ולהפוך במרכז צלחת למנה עיקרית. מניחים מסביב בצל אדום, זיתים ועגבנייה פרוסה. אפשר גם גבינת צהובה מגוררת ו/או פריכיות תירס (נאצ'וס).


חזרה