שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

"ספרינג רול" / פיליס גלזר

קל לעיכול, עשיר ברבדי טעם, נראה מסובך, אמנם, אך עם הזמן מפתחים שיטה. אני, וכל מי שטועם אותו אצלי, תמיד מתלהבים מחדש.


חומרים (4 מנות)
1 חבילה עטיפות אורז לאגרולס (2 לכל מנה)
למילויעלי חסה קצוצים
קוביות טופו מושרות ברוטב סויה ושמן שומשום כהה
זנגביל 
בצל ירוק קטל לכל מנה
עלי כוסברה ,נענע ובזיליקום (או ריחן סגול) שלמים
מעט אטריות אורז או שעועית
גזר מגורר
נבטי אלפלפה 
בוטנים קצוצים
החומרים לרוטב הויסין:1/4 כוס מיסו בהיר
2 כפות מים חמים 
2 כפיות שמן שומשום כהה
1 כפית רוטב סויה מיובא
1 1/2 כפיות חומץ 
אופן ההכנה
1. מכינים את הרוטב: בקערה קטנה שמים את המיסו ומוסיפים את המים החמים בהדרגה (כמו שמכינים טחינה). בוחשים פנימה את השמן, רוטב הסויה והחומץ. מערבבים היטב ושמים בצד (ניתן להכין את הרוטב מראש ולשמור בכלי סגור במקרר עד לשבועיים).

2. מכינים את אטריות השעועית על ידי השרייה במים חמים עד שהן מתרככות, כ - 5 דקות.

3. רצוי לבשל אטריות אורז כ - 3 דקות ולסנן. שוטפים במים קרים ומערבבים עם כפית שמן שומשום כהה. מפוררים או חותכים את הטופו לקוביות קטנות ומערבבים עם שמן שומשום כהה ורוטב סויה. שמים בצד, מארגנים שורה של תוספות לספרינג רולס, כל אחד בנפרד.

4. מכינים את ה"רולס": ממלאים קערה גדולה במים חמימים. טובלים עטיפה אחת כל פעם מתחת למים, עד שהיא מתרככת. מניחים על מגבת מטבח מבד. מסדרים 2-3 עלים יפים של בזיליקום או ריחן סגול באמצע העיגול ועליו שורות של חסה קצוצה, טופו, כוסברה, נענע, אטריות, גזר ונבטים. מוסיפים שורה דקה של הרוטב ומפזרים בוטנים קצוצים למעלה אם רוצים. שמים בצל ירוק אחד מעל המילוי כדי שהחלק הירוק יבצבץ החוצה מצד אחד כמו זנב. מקפלים קצה אחד מעל המילוי (זה יהיה החלק התחתון), מקפלים את הבצק מלמטה מעל המילוי ומגלגלים. מעבירים לצלחת משומנת קלות בשמן שומשום ומכסים במגבת. מכינים עוד רולס באותה צורה לפי כמות האורחים.

אם לא מגישים מיד, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד לשעתיים. מגישים עם הרוטב. כיף לתת לאורחים להכין לבד.


חזרה