עוגת גזר
/ פיליס גלזר
המתכון האישי שלי, אפשר עם או בלי הציפוי, ואפשר גם להקפיא (בלי ציפוי).
|
חומרים (6 מנות)
|
1.25 כוסות שמן |
2 כוסות סוכר דמררה |
4 ביצים |
1 כוס קמח מלא |
2 כפיות קינמון |
2 כפיות מחוקות אבקת אפייה |
1 כפית מחוקה אבקת סודה |
3 כוסות (כ-4-5) גזר מגורר |
1/2 כוס אגוזי מלך או פקאנים קצוצים |
לציפוי: |
1 חבילה גבינה לבנה "טוב טעם" או גבינת שמנת |
דבש לפי הטעם |
תמצית וניל טהור לפי הטעם |
אופן ההכנה |
- במעבד מזון או על פומפיה גסה, מגררים את הגזר ושמים בצד.
- באמצעות סכין מתכת וטורפים ביחד שמן, סוכר וביצים עד לקבלת תערובת חלקה.
- בקערה נפרדת, מנפים את כל החומרים היבשים ומערבבים לתוך תערובת השמן. בוחשים פנימה את הגזר והאגוזים (אם רוצים) ומפעילים את המעבד בפעולות קצרות למספר שניות.
- יוצקים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנת בחמאה או מרופדת בנייר אפייה בתחתית ובדפנות (מדביקים את הנייר בעזרת קצת חמאה).
- אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות 45-60 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי. מצננים בתבנית 15 דקות והופכים על רשת צינון (אפשר להקפיא בשלב זה).
- להכנת הציפוי: מערבבים גבינה עם דבש ותמצית וניל לפי הטעם, ומוסיפים מספיק יוגורט כדי להגיע למרקם הרצוי – יש כאלה שאוהבים ציפוי דמוי רוטב, ויש שאוהבים אותו יותר כמו ממרח.
- מכסים את החלק העליון בלבד (או שופכים את הרוטב מלמעלה ונותנים לו לנזול לצדדים). אם רוצים, אפשר להשתמש בגבינת שמנת במקום "טוב טעם" אך אין להשתמש בגבינת לבנה 5% אחרת.
|
חזרה |