שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפה גבינות עיזים בניחוח טרגון / פיליס גלזר

12 מתאבנים (או 6 מנות עיקריות). אם אתם מתכננים מסיבה הכפילו את המתכון. מתאבן אלגנטי למסיבות או מנה עיקרית עשירה. נחמד להגשה עם סלט עלים.


חומרים (4 מנות)
לקלתית:
1/2 כיכר לחם כפרי
100 גרם חמאה מומסת
1/3 כוס גבינת פקורינו - רומנו או פייסה מגוררת
למילוי:
400 גרם גבינת עיזים רכה
100 גרם גבינה לבנה יבשה (למשל "טוב טעם")
2 ביצים
1 כוס שמנת חמוצה 9%
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
עלים מ-2 גבעולי טרגון
אופן ההכנה
  1. מרפדים תחתית של תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ בנייר אפיה. משמנים קלות את דפנות התבנית בחמאה ומצמידים רצועות נייר אפיה לצדדים.
  2. מסירים את הקרום מהלחם וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת פירורים. מערבבים את הפירורים עם יתר חומרי הקלתית, מהדקים בתחתית התבנית ומכניסים למקרר.
  3. מכינים את המילוי: במעבד מזון או במערבל חשמלי מערבלים את הגבינות עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את הביצים, השמנת החמוצה והמלח ומערבבים היטב. בוחשים פנימה את עשבי התיבול ויוצקים לתבנית.
  4. מניחים את התבנית מעל דף אפיה או בתוך תבנית אחרת ( למניעת טפטופים לתחתית התנור) ואופים בחום של 170 מעלות צלזיוס במשך כ- 45 דקות, או עד שהמאפה מוצק ומוזהב. מכבים את התנור ומשאירים בפנים עוד כחצי שעה.

    את המאפה ניתן להגיש חם או קר. לפני הוצאתו מהתבנית יש לצננו מעט ואז להעבירו לצלחת גדולה ולפרוס אותו שם לפרוסות דקות.


חזרה